(özel Haber) Koyunları Telef Olan Köylünün Gözyaşları

İstanbul’da başıboş bırakılan sokak köpekleri koyun sürüsüne saldırdı.

(özel Haber) Koyunları Telef Olan Köylünün Gözyaşları
92 koyunu telef olan köylü gözyaşlarına boğuldu.
Olay, Arnavutköy’e bağlı Yassıören Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ferruh, Ferudun ve Ergün Tütüncü kardeşlere ait koyunlara başıboş bırakılan sokak köpekleri saldırdı. Köpeklerin saldırısı üzerine ne yapacağını şaşıran, koyun sahipleri adeta şaşkına döndü. Köpekler tarafından parçalanan 92 koyun telef oldu. Telef olan koyunlar ilçe belediyesi tarafından Tütüncü kardeşlerin her gün geçtiği yol üzerine gömülürken, Ferruh Tütüncü gözyaşlarına boğuldu.

“300 KOYUNUMDAN 150 KOYUNUM KALDI”
Ağlayarak koyunlarının telef olduğunu anlatan mal sahibi Ferruh Tütüncü, “Bayramdan öncede de buna benzer olaylar yaşandı. Önceki koyunlarımı kurtarmak için köpek öldürdüm. Av tüfeğim ruhsatsız olduğu için de jandarma tüfeğime el koydu. Belki tüfeğim elimde olsaydı şimdi bu kadar koyunlarım telef olmazdı” diye konuştu.

Sadece kendilerini değil komşularının da koyunlarının telef olduğunu söyleyen Ferruh Tütüncü, “Bir firma geldi köyümüze ondan sonra köpekler çoğaldı. Bayramdan sonra da 300 tane malımın 150 tanesi gitti. Ölen koyunlarım da belediye tarafından gömüldü. Kaymakama gittim ‘senin malın çokmuş bir şey yapamayız’ dedi.

Kurbanda satılmayınca malım içerideydi. Bazılarını da daha sonra sattım. Şimdi bir sürü borcum oldu. Her an diğer koyunlarımda elden gidebilir. Ne yapacağımı bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Koyunlarının mezarı başında da gözyaşlarını tutamayan Ferruh Tütüncü, “Koyunlarının mezarının üzerindeyim, diğer malımı nasıl koruyacağım. Ben buraya geldikçe çıldırıyorum. Deli gibi oldum. Diğer malımı da toplayıp buraya mı gömeyim. 35 senedir bu işi yapıyoruz. Mesleğimi sürdürmek istiyorum ama bu şartlarda nasıl sürdürebiliriz bilmiyorum. Her gün koyunlarımın üzerine basıp geçiyorum. Yaşamaktan bile nefret ettim. 15 can ekmek yiyor buradan. Babam felçli duysa çok kötü olur” dedi.

“KÖPEKLER BU SABAH TEKRAR SALDIRDI”
Bir diğer mal sahibi Ergün Tütüncü ise, başlarından geçenleri çaresizlik içerisinde dile getirerek, “Sabah sürüye bakarken bir tane çocuk köpekler sürünün içerisine girdiğini söyledi.

Baktığımda 3 tane köpek koyunlara saldırıyor. Köpeklerin peşlerine düştüğümde 1 tane köpeği öldürdüm. Çok kalabalık köpekler var. Bunların hepsinde kulak numaraları var. Bunları buraya getirmesinler. Aç oldukları için insana bile zarar verebilirler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA