Organ Bağışı Yapan Ailelere Plaket Verildi.

2013 yılında Giresun Prof. Dr. A.

Organ Bağışı Yapan Ailelere Plaket Verildi.
İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlananların ailelerini makamına davet eden İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir ailelere plaket verdi.

İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir, “Acınızı tazelemek istemiyoruz. Ancak, bağışladığınız organlar ile çok ulvi bir görev yaptığınıza emin olunuz. Sizler bu hareketinizle, yaşamla ölümün kıyısında olan insanlarımıza yeni bir yaşam hakkı tanıdınız. İsteriz ki, sizler gibi herkes duyarlı olsun. Bildiğiniz gibi, organ bağışının dinen de bir sakıncası yoktur. Sizler vasıtasıyla bağışlanan organları alanlar, hem sizlere, hem de kaybettiklerinize büyük minnet duymaktadırlar. Bunu böyle bilmenizi istiyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir’in elinden plaketlerini alan aileler ise "Bir insanı, canımızı, yakınımızı kaybederken organ bekleyen insanların yaşamasına katkı sağlamak için bağışta bulunduk. Bu yönden mutlu olduğumuz ifade edilebilir. İnanıyoruz ki, organları ile başkalarının yaşamasına vesile olan yakınlarımız, organları ile yaşayanların duaları ile cennettedirler. Bizleri unutmadığınız için de sizlere teşekkür ediyoruz” dediler.

2013 yılının ilk 10 ayında Giresun’da 12 beyin ölümü gerçekleşmiş, beyin ölümü gerçekleşen hastaların 6 tanesinin yakını organ bağışına karar vermişti. Bağış yapılan 6 hastadan alınan toplam 17 organ ise İstanbul, Samsun, Trabzon, Malatya ve Erzurum’daki hastanelerde organ bekleyen hastalara nakledildi.
Kaynak: İHA