Emet'e Avrupa'dan Misafir

Kütahya ’nın Emet ilçesi Gazi Emet Ortaokulu tarafından hazırlanan “Avrupa'da düğünümüz var” projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen misafirler Emet ilçesinde.

Emet'e Avrupa'dan Misafir

Litvanya,Belçika ve Polonya’dan Emet ilçesine gelen öğrenciler, okul yöneticileri ve rehberleri eşliğinde Emet ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya,ve Emet belediye Başkanı Mustafa Koca’yı makamlarında ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Mustafa Koca öğrenci ve öğretmenlerinin ilçede bulunmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek,” Bor ve termal zenginliği ile Türkiye’nin ve dünyanın dikkatlerini çeken ilçemizde bulunan öğrencilerimize yöresel zenginliklerimizi öğretilecek. Öğrencilerimizin Emet’te kendi ülkelerinde,kendi evlerindeymiş gibi rahat etmeleri için elimizden geleni yapacağız. Avrupa’dan ilçemize gelen misafirlerimiz arabaların ev ve dükkanlarının çoğunun kitlenmediği,güvenli, insanlarının misafirperver olduğu bir ilçede bulunuyor, gönül rahatlığıyla ilçemizi tanımanın tadını çıkarsınlar “dedi.

Proje kapsamında ortaokul öğrencilerinin farklı ülkelerin kültürlerini, adetlerini öğrenmeleri amaçlanırken Emet ilçesinde bulunan öğrencilere yörenin düğün adetleri ,yöresel yemek ve kıyafetleri konularında görsel tanıtımlar sunulacak. Öğrenciler Emet ilçesinde 4 gün kalacak.
Kaynak: İHA