Taşkın Kurulu'nda 'Yanbey Deresi” Tartışıldı

Samsun Taşkın Kurulu toplantısında Atakum ilçesindeki "Yanbey Deresi” tartışıldı.

Taşkın Kurulu'nda 'Yanbey Deresi” Tartışıldı

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Aliyazıcıoğlu, ilçe kaymakamları, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, diğer ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli başkanlığında toplanan 2013’ün son Taşkın Kurulu’nda, geçen toplantılarda alınan kararlar, yapılanlar, aşamaları ve yapılması gerekenler gözden geçirildi. Toplantıda özellikle Yanbey Deresi'nin ıslahı, yapılması gereken proje, arazinin verdiği imkanlar ve yapılaşmanın getirdiği sınırlar arasındaki çelişki noktasında tartışmalar yaşandı.

Samsun Büyükşehir ve SASKİ yetkilileri, bu dereden akan suyun denize ulaştırılması konusunda kapalı kanal yapılmasına DSİ'nin müdahil olmasını isterken, DSİ yetkilileri ise kapalı kanal yapımına karşı olduklarını, kendilerinin açık kanal yapabileceklerini, kapalı kanal istenmesi durumunda genel müdürlüklerinden onay almaları gerektiğini söylediler.

Toplantıda söz alan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın “Konunun çözümü için müdahil olmak istiyorum” demesi üzerine ilgili kurumlar projeyi tekrar gözden geçirmek üzere pazartesi günü toplanmaya karar verdi.

Yanbey Deresi ile ilgili sözlerini sürdüren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bu projenin tıkanması ya da olası yaşanacak gecikmeler bölgedeki sel tehlikenin tekrar etmesi anlamına gelmektedir. O nedenle ilgili kurumlar, bir an önce uzlaşmalı ve konuyu acil olarak çözmelidirler. Ben de bu konuda üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Şu an devam eden, bazıları bitme noktasına gelen çalışmalara, Yanbey Deresi'nin de ıslahı eklenince, selden korunma yolunda iyi bir noktaya gelmiş olacağız" dedi.

Kaynak: İHA