Kozaklı'da Eğitime Hayırsever Desteği

İstanbul'da yaşayan Nevşehirli hayırsever işadamı İsmet Aktekin tarafından, Baba Beni Okula Gönder Projesi kapsamında Kozaklı ilçesinde yaptırılan 112 yataklı kız öğrenci yurdu törenle açıldı.


Hayırsever işadamı Aktekin'in anne ve babası Hanife-Tevfik Aktekin'in isminin verildiği kız öğrenci yurdunun hizmete açılması dolayısıyla yurdun bahçesinde tören düzenlendi.

Vali Mehmet Ceylan, yaptığı konuşmada, kız yurdunun pozitif ayrımcılığın bir neticesi olarak bu bölgede lisede okuyan kızların daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerine olanak sağlayacağını belirterek, yurdun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitim alanında yapılan yatırımların önemli olduğunu, fakat kız çocuklarının eğitim alabilmeleri için yapılan projelerin daha da büyük önem taşıdığını vurgulayan Ceylan, işadamı Aktekin'in eğitime sağladığı desteğin birçok hayırsevere örnek teşkil edeceğini ve bu tür yatırımlara daha fazla destek sağlanabileceğini kaydetti.

İşadamı İsmet Aktekin de anne ve babasının kendisiyle birlikte 3 kardeşinin iyi bir eğitim alması için elinden geleni yaptığını belirterek, bu nedenle yurda anne ve babasının isimlerinin verilmesini istediğini kaydetti.

Aktekin, bu yurtta kalan ve üniversitelerin hukuk veya mühendislik fakültelerinden birini kazanacak en başarılı kız öğrencilere burs vereceği söyledi.

- Hande Sabuncuoğlu'nun konuşması

Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu ise Türkiye'nin gelişmiş ülkeler seviyesine erişmesi için gençlere yapılan yatırımın önemli olduğunu ifade etti.

Son 10 yılda özellikle genç kızların eğitimi için çok büyük atılımlar yapıldığını anlatan Sabuncuoğlu, şunları kaydetti:

"İlköğretimde kız-erkek farkı kalmadı. Yüzde 100'e yakın bir orana geldik. Bunun diğer orta ve lise seviyesinde de gerçekleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Doğan Grubu olarak 2005 yılında 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyasını başlatmamızın amacı buydu. Pozitif ayrımcılık yaparak kız öğrencilerin okumalarının önündeki engelleri kaldırmalarına destek verebilmek amacındaydık. Bugüne kadar 10 binden fazla kız öğrencinin 8 yıllık öğrenime devam etmesini sağladık. İlkokullar ve yurtlar yaptık. Bunları değerli bağışçılarımızla yapıyoruz. İsmet Aktekin de bunlardan biridir. Yolumuz kesişti ve 33. kız yurdumuzu birlikte açma şerefine nail olduk."

Konuşmaların ardından Vali Ceylan, hayırsever işadamı Aktekin ile Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Mergen tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Törene, Doğan Gazetecilik BBOG Projesi Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli, BBOG Proje Danışmanı Nurdan Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA