Erdoğan: Türkiye artık çok farklı

Başbakan Erdoğan, Finlandiya ziyareti sırasında Finlandiya- Türkiye iş forumunda işadamlarına seslendi.

Erdoğan: Türkiye artık çok farklı
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin AB konusunda ciddi adımlar attığını belirterek AB'nin Türkiye'ye çifte standardı olduğunu savundu. Erdoğan, Venezuella'nın AB ile ilgisinin olmamasına karşın Türkiye'ye verilmeyen hakların bu ülkeye verildiğini savundu.

Erdoğan, Avrupa Birliği ülkelerinde 6 milyon dolayında vatandaşı bulunduğunu, sadece Almanya'da 3 milyonun üzerinde Türk soydaşın bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin önüne çıkarılan tüm yapay engellere rağmen yoluna devam ettiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin geçmişten çok farklı olduğunu, IMF'ten borç alan ülkenin bugün IMF'e borç verdiğini belirterek, Türkiye'de yatırımcıya yeni imkanlar sağladıklarını söyledi.

Türkiye'nin Marmaray'la önemli bir evre geçirdiğini anlatan Erdoğan, 153 yıllık bir proje olduğunu belirterek Finlandiya'nın yeni hedeflerine ilişkin Türkiye'nin hertürlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Ankara ile Helsinki arasında mesafenin 2 saat 50 dakika olduğunu, Ankara İstanbul arasının da araçla bu mesafede olduğunu belirten Erdoğan, Finlandiyalıların hafta sonunu Türkiye'de geçirebileceğini söyledi. Erdoğan, yükselen demokrasi ve ekonomisyle AB'li tüm dostlarına Türkiye'nin büyük imkanlar sunduğunu söyledi. Erdoğan, G-20 zirvesinin Türkiye'de yapılacağının da altını çizdi.