Yılmaz Açıklaması

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana’nın AK Parti iktidarı dönemindeki kadar hiçbir dönem sahipsiz bırakılmadığını ileri sürdü.

Yılmaz Açıklaması

Yılmaz, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. MHP’nin yerel seçimleri önemsediğini, Adana’da 16-0 yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediye Başkan adaylarını ilk açıklayan parti olduklarını, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü aday gösterdiklerini belirten Yılmaz, “Adana merkezde Seyhan ve Sarıçam adaylarımızı da en kısa sürede açıklayacağız. Yerel seçimleri çok önemsiyoruz. İktidara Adanalıların 30 Mart’ta gereken dersi vereceklerine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarı döneninde Adana’nın cezalandırıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
“Sanayi ve tarımın başkenti olarak bilinen Adana artık işsizlikle anılıyor. İşsizlik her geçen gün artıyor. Adana’dan yetişmiş insan göçü var. Her 4 kişiden birinin işsiz olduğu kente yatırımcı da gelmiyor. AKP iktidarı emeklimizi, esnafımızı, çalışanlarımızı, çiftçimizi, sanayicimizi perişan etti. Adana inim inim inlemektedir.

AKP hükümetleri dönemi, Türk çiftçisi için tarihinin en zor dönemidir. Çiftçi, ürettiği ürünün para etmemesi nedeniyle borçlarını ödeyememekte. Bu olumsuz durum karşısında bankalara ipotek ettirdiği tarlaları, bahçeleri ellerinden alınarak durum daha vahim hale gelmektedir. Bugün, ailece aylarca uğraşıp ürettikleri ürünler masrafları karşılamamakta, buna mukabil bankalar kıskaç altına almakta ve birçok alanda su, elektrik sayaçları borçları nedeniyle sökülmektedir. Bir sonraki dönemin ürününü ekebilmek, yetiştirebilmek için bankalardan kredi kullanan çiftçimizin borcunu biraz geciktirmesi, tarlasına ve arazisine bankalar tarafından el konulmasıyla sonuçlanmaktadır. Çiftçimiz, köylümüz hiçbir dönem bu kadar sahipsiz, bir başına bırakılmamıştır."
Tarımın en önemli girdilerinden olan mazot, tohum, fide, ilaç ve gübrede ÖTV ve KDV'nin kaldırılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Yine, tarımsal sulamada kullanılan elektrikte ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır. Belki bu şekilde, can çekişmekte olan çiftçimize bir cansuyu verebiliriz. 10 yıllık iktidarınızda faiz lobisi paradan para kazanırken, servetine servet katarken, 10 kat zengin olurken, çiftçilerimiz, köylülerimiz gün geçtikçe geriye gitmektedir. Şehirde, taşeron firmada asgari ücretle çalışmak için yol arayan tarım sektörünün durumu sayenizde içler acısıdır. Üretici, ürettiği üründen nasıl para kazanacak, bu üretimi nasıl devam ettirecek? Peki, bu dengeleri kim kuracak? Bunu hükümet kuracak ama hükümet izliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA