Demokratik Okul Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi

Mardin Artuklu Üniversitesi, Yeşilli Atatürk Ortaokulu ve Sakarya İlkokulu ortaklığında yürütülen "Demokratik Okul Kültürünün Güçlendirilmesi" Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında, hazırlanan projenin üniversitesi ile eğitimin uygulama ayağı olan okullar arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesine olanak tanınacağı belirtildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Ekinci, Mardin Erdoba Elegance Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında proje hakkında bilgi verdi.

Projenin genel amacının, öğretmen, öğrenci ve ailelere yönelik olarak okul yönetimine katılım ile ilgili yasal düzenlemelerde yer alan hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Ekinci "Ööğretmen, öğrenci ve ailelerin katılımıyla sağlanacak demokratik okul kültürünün gerekliliği ve sağlayacağı yararlar açısından okul yöneticileri ve öğretmenler bilgilendirilecek" dedi.

Türkiye'deki ilkokul ve ortaokullarda yönetime daha çok katılımı sağlayacak bir 'Demokratik Okul Yönetim Modeli' geliştirmenin önemine değinen Ekinci, bir yıl sürecek proje bütçesine toplam 102 bin 254 avroluk finansman sağlandığını ve proje kapsamında yürütülecek çalışmaların birçok etkinliği kapsayacağını kaydetti.

Yeşilli merkezinde bulunan tüm ilkokul ve ortaokullardaki yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri de kapsayacak Demokratik Okul Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi'nin tanıtım programı sonunda katılımcılar karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıya, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Yeşilli Kaymakamı Müfit Gültekin, Yeşilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ekinci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Niyazi Ekin, şube müdürleri ile okul yöneticileri, öğretmenler, Artuklu Üniversitesinin akademik ve idari personeli katıldı.

Kaynak: AA