Van Depreminde Yıkılan Bayram Oteli'nin Yerine İş Merkezi Yapılıyor

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin yerine iki katlı iş merkezi inşa ediliyor.


23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde hasar görmesine rağmen hizmete devam eden ve 9 Kasım'daki 5,6 büyüklüğündeki ikinci depremde yıkılan Bayram Oteli'nde, aralarında gazeteciler Sebahattin Yılmaz, Cem Emir ve Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin de bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetti.

Otel sahibi Tevfik Bayram'ın tutuklu olarak yargılandığı Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 7 Ekim'de görülen duruşmada, Bayram, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılırken, depremin ardından enkazın kaldırılarak çevresinin kapatıldığı otel alanında da çalışma başlatıldı.

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan otelin yerine iş merkezi yapılacağı öğrenilirken, binadan geriye kalan bodrum katı da iş makineleriyle yıkılarak hafriyatı kaldırıldı.

İş merkezinin kaba inşaatının şubat ayına kadar tamamlanacağı belirtilirken, Van Belediyesi'nden 6 kat için ruhsat alan Bayram ailesinin, otelin yerine yalnızca iki kattan oluşan iş merkezi inşa edeceği ifade edildi.

Bu arada, hafriyat çalışmaları yapıldığı sırada inşaat alanına giden bir grup Japon turist de yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki ile depremde hayatını kaybedenleri anarak, çalışmanın yapıldığı alana çiçek bıraktı.

Kaynak: AA