Sebahat Tuncel Açıklaması

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Silivri Cezaevi’nde 2 Aralık'ta görülecek "KCK Basın Davası" öncesinde yapılan basın açıklamasına katıldı.

Tuncel, “Özgür basın emekçileri hiçbir zaman boyun eğmedikleri için, diz çökmedikleri için her türlü baskıya, zora, zulme rağmen gerçeği yazdıkları için bugün cezaevindeler. Bu arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Devlet basın emekçilerinden özür dilemelidir” dedi.


Özgür Gündem Gazetesi, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Azadiye Welat, Demokratik Modernite ve Fırat Dağıtım, 2 Aralık'ta görülecek "KCK Basın Davası" öncesinde Beyoğlu'nda bir araya geldi. Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamaya yaklaşık 30 kişi katıldı.

2 Aralık'ta görülecek "KCK Basın Davası" öncesinde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile KCK davasında tahliye edilen Prof. Dr. Ragıp Zarakolu da katıldı.

KCK davası duruşmasını protesto eden grup daha sonra tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için ortak bildiri dağıttı.

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımız burada bir tek slogan atıyor. ‘Özgür basın susturulamaz’ diye. Bu çok doğru bir slogandır. Özgür basını susturmak için çok çaba harcadılar ama her zaman cesur insanlar çıktı ve bu bayrağı devraldılar. Bugünde bu bayrağı devralanlar var ve bu bayrağı devralanların arkadaşları şimdi burada. Özgür basın susturulamaz diyor. Bu önemli bir konudur” dedi.

Tutuklu gazetecilerin dışarıda görev yapan gazetecilerden daha özgür olduğuna dikkat çeken Tuncel, “Aslında dışarıdakiler hiç özgür değil, bence içeridekiler daha özgür. Çünkü içeridekiler bunun bedelini ödediler. Ama dışarıdakiler özgür değiller. Ben buradaki arkadaşların hepsini Silivri’ye davet ediyorum. Bu insanlar neden yargılanıyorlar diye bir baksınlar” diye konuştu.

Gazetecilerin gerçekleri yazdıkları için içeride tutulduğunu iddia eden Tuncel, “Özgür basın emekçileri hiçbir zaman boyun eğmedikleri için, diz çökmedikleri için her türlü baskıya, zora, zulme rağmen gerçeği yazdıkları için bugün cezaevindeler. O yüzden biz onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz ve diyoruz ki derhal bu arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Devlet basın emekçilerinden özür dilemelidir” dedi.

Tuncel ve beraberindeki grup, yapılan basın açıklamasının ardından buradan ayrıldı.
Kaynak: İHA