Turkcell Superonline'a 'Mükemmeliyet' Ödülü

Turkcell Superonline, uluslararası düzeyde en prestijli ödüllerden biri olan Hall of Fame ödülünü kazanan ilk Türk telekomünikasyon şirketi oldu.


Turkcell Superonline açıklamasına göre, Türkiye'de dünya ile aynı anda fiber çağını başlatan Turkcell Superonline, güçlü fiber optik altyapısı sayesinde bu alanda öncü ve prestijli ülkelerden biri haline getirdiği Türkiye'yi uluslararası organizasyonlardaki başarılarıyla da zirveye taşıyor. Turkcell Superonline, uluslararası düzeyde en prestijli ödüllerden biri olan Hall of Fame ödülünü kazanan ilk Türk telekomünikasyon şirketi oldu.

Dünyanın yönetim ve strateji alanında en önemli danışmanları ve düşünürleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi profesörlerinden Robert Kaplan ve David Norton tarafından kurulan Palladium Executing Strategy, strateji odaklı bir organizasyon anlayışını benimseyen ve stratejik planlarını hayata geçirme konusunda en başarılı sonuçları elde eden şirketleri Strateji Yönetim Oscar'ı olarak bilinen Hall of Fame ödülü ile onurlandırıyor.

Turkcell Superonline, 2000 yılından bu yana dünyanın en önde gelen özel ve kamu kurumlarının layık görüldüğü bu ödülü bu sene kazanan 15 şirket arasında Türkiye'den tek temsilci oldu. Strateji yönetiminde en başarılı şirketlerin temsilcilerinin yer aldığı ödül töreni 29 Ekim Salı akşamı Boston'da gerçekleştirildi.

Turkcell Superonline adına ödülü şirketin Finans Direktörü Önder Şenol aldı. Şenol, ödüle ilişkin değerlendirmesinde kağıt üzerinde başarılı stratejiler oluşturmanın çok önemli fakat yeterli olmadığını vurgulayarak, organizasyonları başarıya götüren önemli diğer unsurun da stratejinin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

Şenol, şunları kaydetti:

"Araştırmalar da, birçok organizasyonun stratejilerini hayata geçirmede zorluklar yaşadığını ve hatta başarısız olduğunu gösteriyor. Hatta Fortune'da yer alan bir araştırmaya göre stratejilerin yüzde 10'undan daha azı etkin bir şekilde uygulanabiliyor. Turkcell Superonline, kağıt üzerinde planlanan stratejileri etkin şekilde hayata geçirme konusunda yarattığı fark ile Strateji Yönetim Oscar'ına layık görüldü.

Biz bundan 5 yıl önce pazarda fark yaratmak ve rekabet avantajı kazanmak üzere agresif stratejik ve finansal hedeflere sahip bir şirket olarak yola çıktık. Strateji odaklı bir yönetim, hedeflerimize ulaşmamız için bize net bir araç ve çerçeve verdi. Bugüne baktığımızda güçlü bir büyüme ve güçlü rekabet için stratejimizi başarılı şekilde yönettiğimizi ve hayata geçirdiğimizi görüyoruz. Hem şirketimiz hem ülkemiz için değer yaratan bir noktaya ulaştık. Şimdi aynı yaklaşımı koruyarak önümüzdeki döneme ilişkin orta vadeli planlamalarımızı yapıyoruz. Yeni dönemde başarımızın sürdürülebilirliğini destekleyecek ve bizi 'iyiden mükemmele' taşıyacak bir yolculuğa çıkıyoruz."

Başarıyı, sonrasında ödülü getiren strateji uygulama süreçlerine ilişkin de bilgi veren Şenol, hedefleri gerçekleştirecek oyun planını net ve görsel olarak ifade eden strateji haritaları, üst yönetimin stratejik göstergeleri sürekli takip edebileceği sistemler ve çalışanların stratejiye dahil edilmesini sağlayan bir yaklaşımın önemini vurguladı.

- "Turkcell Superonline dünyaya örnek oldu"

Robert David Kaplan ise ödül törenin ardından Turkcell Superonline'ın kendilerine her zaman sorulan bazı sorulara yanıt vermiş olduğunu aktararak, "Start-up şirketler bu ödülü alabilir mi? Bundan 10 yıl önce kurulmuş olan Turkcell Superonline, 2008 yılında ortaya koyduğu stratejileri hayata geçirerek dünya çapında bir şirkete dönüştü ve ödülü aldı. Turkcell Superonline'ın gerçekleştirdiği değişim bana göre Türkiye'deki değişimin bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA