‘Polisim aşağıya gel’ dedi öldürdü

Bursa’da evinin önünde dolaşan bir şahsa ‘Sen kimsin?’ diye soran yaşlı adam ‘Polisim aşağıya gel’ cevabını aldı.Bunun üzerine aşağıya inerek, gence kimlik soran yaşlı adam bıçaklanarak öldü.

‘Polisim aşağıya gel’ dedi öldürdü
Edinilen bilgiye göre olay Kestel ilçesi Kale Mahallesi İpek Sokak’ta meydana geldi. 66 yaşındaki Polat Sari, evinde misafirleriyle birlikte oturduğu sırada, zaman zaman gezmede olan çocuğuna bakmak için camdan dışarıya baktı. O sırada evinin önünde tanımadığı bir şahsı gören Sari, ‘Sen kimsin?’ diye sordu. Bunun üzerine şahıstan ‘Polisim. Aşağıya gel’ cevabını aldı. Şahısla bir süre tartışan Sari, aşağıya inerek, kimliğini göstermesini istedi. Bunun üzerine kimliği belirsiz şahıs, ‘Al sana kimlik’ diyen şahıs Sari’yi bıçakladı. Evdekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri, şahsı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Sari, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sari’nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA TARLADA SAKLANMIŞ
Sari’nin ölümü üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla alakalı çok yönlü soruşturma başlattı. Sari’yi öldüren şahsın 23 yaşındaki Ali Haydar Gür, olduğunu belirleyen ekipler, şahsı Bursa’da gözaltına aldı. Öte yandan gencin Sari’yi öldürdükten sonra bıçağı tarlaya sakladığı ve geceyi tarlada geçirdiği öğrenildi.

“KİMSİN DEYİP KİMLİK SORDU. BENDE BIÇAKLADIM”
Öte yandan Gür’ün, “Bana kimsin diyerek kimlik sordu. Ben de bunun üzerine bıçakladım. Uzun zamandır, birisiyle kavga etmek istiyorum” dediği öğrenildi. Ayrıca Gür’ün sadece geceleri evden dışarıya çıktı öğrenilirken, zanlı gencin çevresinde ‘Ogün’ adıyla bilindiği, öldürdüğü talihsiz adamın evine 50 metre mesafede oturdukları ama iki ailenin birbirini tanımadığı belirlendi.
Kaynak: İHA