Antalya'da Ağaç Kesimi Tepkisi

Aksu Kent Konseyi, Kurşunlu bölgesindeki ağaç kesimini engellemek için başlattığı mücadelesini sürdürüyor.

Antalya'da Ağaç Kesimi Tepkisi
Konunun gündeme gelmesinin ardından Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kurşunlu’ya gelerek Konsey temsilcileri ile kesileceği iddia edilen ağaçları inceledi. Konsey Başkanı Turan Şahin, inceleme sonrasında bazı ağaçların kesildiğini fark ettiklerini ve aldıkları bilgiler doğrultusunda kalan ağaçların da kesileceği bilgisine ulaştıklarını ifade ederek, “İkinci kez taleplerimizi yetkililere ileteceğiz yine olumlu cevap alamazsak eylem yapacağız” dedi.

Kurşunlu ve çevresindeki yaklaşık bin 800 dönüm alanda Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı ağaç kesimini durdurmak için önce Antalya çapında ardından da Ankara’da Orman Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunan Aksu Kent Konseyi’nin tepkileri sürüyor. Konsey’in çalışmaları sonrasında Orman Bölge Müdürlüğünden yetkililer Konsey’le bir araya gelerek bölgede inceleme yaptı. İnceleme gezisine, Orman ağaçlandırma müdürü Mustafa Ayaz, orman müdür mavini Alper Yılmaz, merkez işletme şefi Ercan Özcan, Konsey Başkanı Turan Şahin, Kurşunlu Köy muhtarı Ramazan Sargın ve kent konseyi çalışma grubu temsilcileri katıldı.

HALK KESİM İSTEMİYOR
Konsey Başkanı Turan Şahin burada yetkililere, Kurşunlu Köyü Çamlık Mevkii, Murtuna Mahallesi, Dikilitaş, Yurtpınar Mahallesi Hacışaliler Mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğü’nün ağaç kesimi yapacağını öğrendiklerini ifade ederek, “Ağaçların kesilmemesini bölge halkı da onaylamakta. Antalya Orman Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre kesilecek ağaçların yerine 30 yılda yetişecek sanayi tipi çam ağaçları dikilecek ve ekonomiye katkı sağlanacak. Fakat sebze ihracatının büyük çoğunluğu bu bölgelerden yapılıyor, burası zaten ekonomiye yeterince katkı sağlıyor. Ayrıca bölge, sel bölgesi, ağaçlar kesilirse sel felaketleri yaşanabilir. 2011 yılında dolu afeti yaşandığında bin dönüm düz kesim yapılmıştı. Yerine dikilen çam fidanlarının tekrar doluya maruz kalarak yarıdan fazlası kurudu ve kırıldı. Kalanlar da bakımsızlıktan otların arasında gözükmemekte” dedi.

ÇEVRECİ DERNEKLERE ÇAĞRI
Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Kent Konseyi 2B Grubu Bşk İbrahim Ekici ise "Asla ve asla ağaçlarımızın kesilmesine izin vermeyeceğiz. Burası Turizm Bölgesi, Kurşunlu Şelalesi ve Antik Şehir Perge'nin arasında kalan bölgedir. Doğayı ve Ormanı Koruma Derneklerini, Doğa ve çevreyi koruma derneği, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği'ni, Greenpeace'i, doğanın korunmasıyla alakalı tüm dernek ve vakıfları göreve davet ediyoruz." dedi.

Konsey Başkanı Turan Şahin ağaç kesiminin durdurulması için mücadelelerinin devam edeceğini ve gerekirse eylem yapacaklarını açıkladı.

Kaynak: İHA