Cumhurbaşkanı'nı Kuşdiliyle Karşılayan Kuşköylüler Heyecanlarını Anlattı

Yaşamları boyunca ilk kez cumhurbaşkanı ile buluşan Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy sakinleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kuşdiliyle karşılamanın heyecanını anlattı.


Cumhurbaşkanı Gül'ün Giresun ziyareti sırasında Kuşköylü vatandaşların ıslıkla haberleşme yöntemi "kuşdili"ni merak etmesi, köydeki vatandaşları heyecanlandırdı.

Ziyarette Giresun Hükümet Konağı önünde Cumhurbaşkanı Gül'ü kuşdiliyle "Sayın Cumhurbaşkanımız Giresun'a hoş geldiniz" diyerek karşılayan kadınlardan Muazzez Köçek,AA muhabirine, Cumhurbaşkanı ile konuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın kendilerine "Kuşdilini nasıl konuşuyorsunuz, nasıl anlatıyorsunuz" diye sorduğunu belirten Köçek, "Cumhurbaşkanımıza ıslıkla karşı karşıya konuştuğumuzu, birbirimizle ıslık yoluyla anlaştığımızı anlattık. Mesela 'bu akşam bize çay içmeye gel' diye komşularımızla anlaşabildiğimizi söyledik. Cumhurbaşkanımız kuşdilini beğendi" dedi.

Köçek, Cumhurbaşkanı Gül'den köylerindeki öğrencilerin eğitimleri konusunda yardım istediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız bu isteğimizi olumlu karşıladı. Biz köy halkı olarak oldukça gururlu ve mutluyuz" ifadelerini kullandı.

- Karşılaşmak heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Gül'ü kuşdiliyle karşılayanlardan Şeramet Civelek ise 25 yıl sonra Giresun'a gelen bir cumhurbaşkanı ile konuşmanın ayrı bir heyecan verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın kuşdiliyle söylememizi istediği kelimeleri de söyledik. Olduğumuz yerden karşıdaki arkadaşlarımıza kuşdiliyle ne yapmaları gerektiğini anlattık. Onlar da 'Sayın Cumhurbaşkanımız Giresun'a hoş geldiniz' yazılı pankart açarak isteğimizi yerine getirdiler. Cumhurbaşkanı ile konuşma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz."

Kaynak: AA