Vali Erden, Sivaslı'da İncelemelerde Bulundu

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittiği Sivaslı'da okulları ziyaret edip, eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.


Uşak Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilk olarak Sivaslı Anadolu Lisesi'ne giden Erden, öğrencilerle sohbet edip, okul bahçesine yapımı tamamlanan çok amaçlı salonda incelemede bulundu.

Öğrencilerin sosyal faaliyetlerini daha elverişli bir salonda yapacak olmasının güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Erden, salonun yapılması için destek veren hayırsever çift Emine ve Niyazi Deveci'ye teşekkür etti.

Bir hayırsever tarafından yapımı devam eden 16 derslikli Dursun Yalım Sivaslı Anadolu Öğretmen lisesi inşaatında da incelemede bulanan Erden, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Erden, inşaatın 2014 yılı ortalarında tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edileceğini öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Uşaklıların eğitim konusundaki hassasiyetini, hayırseverlerin yaptırdıkları eğitim kurumlarıyla göstermektedirler. Bu örnek davranışlar sayesinde devletimizin okullaşma hareketine önemli katkılar sağlanıyor. Yalım ailesine Sivaslı ilçesine kazandırdıkları okul binası için vatandaşlarım adına teşekkür ediyor, katkılarının devam edeceğini umuyorum."

Nurettin-Meliha Akarsu Ortaokulu'nu da ziyaret eden Erden, okul bahçesinde yapımı devam eden Selçikler Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nu da inceledi.

Pınarbaşı beldesinde eğitim öğretime devam eden Recep Dinç Ortaokulu'nu da ziyaret eden Erden, "Değerli bir hayırseverimizin yaptırdığı bu okul binamızın yanına üç sınıflı bir anaokulu inşaatı yapılıyor. Hayırsever Recep Dinç'in bu davranışı, katkı sağlamaya devam etmesi gurur duyulacak bir hareket. Kendilerini bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Erden, Sivaslı Belediyesi ve Selçikler Belediyesi'ni de ziyaret ederek yerel hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA