Suriyeli Mülteciler Ağaç Dikti

Mardin'in Midyat ilçesinde kurulan çadır kentte barınan Suriyeli mülteciler ve kamp çalışanları '10 günde 10 bin ağaç dikimi' kampanyası çerçevesinde 10 bin 500 ağaç dikti.

Suriyeli Mülteciler Ağaç Dikti

Midyat İlçe Orman Şefliği'nin uygun dikim aralıkları, uygun çukur derinlik ve genişliği, fidan dikimi, fidana destek çıtası takılması ve can suyu verilmesi hususlarında teknik destek sunduğu kampanyaya Çadırkent’te barınmakta olan Suriyeli misafirler ile birlikte kampta konuşlu bulunan merkez yönetimi, jandarma, emniyet, Kızılay, AFAD, özel güvenlik ile itfaiye hizmetleri büroları personeli başta olmak üzere tüm personel katıldı.

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü ile Diyarbakır Orman Bölge Müdürlüğü'nden temin edilen yaklaşık 10 bin 500 kızılçam, elder çamı ve mazı fidanı, kampanya kapsamında toprakla buluşturuldu. Gülgöze köyü yolu üzerinde kurulu bulunan Çadırkent’in boş alanları ile hazineye ait çevresindeki 20 bin metrekarelik alana ilk fidanı dikerek kampanyayı başlatan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, gelecek nesillere bırakılabilecek kalıcı yatırımların belki de en önemlisinin yeşil doku ile zenginleştirilmiş yaşanabilir bir çevre olduğunu söyledi.

Kaymakam Bingöl, "Öğrendiğim kadarıyla belediye tarafından gerçekleştirilen rutin ağaç dikimi dışında kampanya şeklinde en son 2003 yılında Acırlı beldesi girişinde bir ağaçlandırma çalışması yürütülmüş ve aradan geçen 10 yıl süresince başka da bir çalışma yürütülmemiştir. Bizler 10 yıllık arayı çok uzun bularak 10 yılda 10 bin ağaç dikimi yerine '10 Günde 10 bin ağaç dikimi' kampanyası başlatıp, bundan böyle daha kısa süreli aralıklara ağaç dikilmesi temennisinde bulunmak istedik” dedi.

Kaymakam Bingöl, kampanyaya katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA