Meclis Başkanı Çiçek Açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bir gazetede yayınlanan 2004 MGK tutanağı ile ilgili "Tek başına benim imzam yoktur, varsa bu türlü konular ilgili yerlerde konuşulmuştur.

İmza atması gerekenler varsa birlikte atılmıştır" dedi

Meclis Başkanı Çiçek, katıldığı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Malatya Günleri etkinliğinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Japonya Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyondaki CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in tutumu ile ilgili, "Maalesef son derce yakışıksız, nezaketsiz hoş olmayan bir durum" dedi.

Çiçek, bugün bir gazetede yayınlanan 2004 MGK tutanağı ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
"Tek başına benim imzam yoktur. Haberi okumadım. Varsa bu türlü konular ilgili yerlerde konuşulmuştur. İmza atması gerekenler varsa birlikte atılmıştır. Yoksa benim tek başıma imzam olmaz MGK ile ilgili bir konuda. Haber ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum".

Japonya Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyondaki CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in tutumu ile bir soru üzerine ise Çiçek, şöyle cevap verdi:
"Maalesef son derce yakışıksız, nezaketsiz hoş olmayan bir durum. Maalesef bu tür yakışıksız olay bir yabancı ülke toprağı olan bir elçilikte yabancıların gözü önünde meydana gelmiştir. Bu kabalık ve bu saygısızlık Meclis dışına taşar hale geldi. ben bu konuyu zaman zaman dikkat çektim hatta bu yetmedi bu türlü kaba ve saygısız davranışları kim yaparsa yapsın, hangi partiden olursa olsun tutanakları çıkarıp ilgilere gönderdim ama değişen bir şey olmadı".
Kaynak: İHA