Arınç'tan Aday Tepkisi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi arayıp, adaylığının kesinleştiğini söylemediğini belirterek, "Arayıp hayırlı olsun demedim.

Arınç'tan Aday Tepkisi
İşte kendisi yanımda. Bu terbiyesizliktir. Beni bir bakanla karıştırıyorlar. Biz bütün adaylara eşit mesafedeyiz" dedi.


Söylentiler üzerine Başkan Altepe'yi yanına alıp gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, "Ben farklı bir siyasetçiyim. Bursa'ya çok yakışmadığımın farkındayım. Önümüzde seçim var. Bu seçimlerde büyükşehirden başlayarak, ilçe ve merkez belediyelerimizde çok değerli adaylar var. Ben bunların hepsine eşit mesafede olmalıyım. Birçok arakdaşımız özel olarak ziyaret etmek istedi. Hiçbirine özel randevu vermedim. Bazı yerlerde görüşmek zorunda kaldım, ama yanıma mutlaka başka arkadaşları aldım. Hiçbir adayın ben Bülent Beyle görüştüm, ondan icazet aldım demesini istemem. Bu benim siyaset tarzım. Şimdi adaylarımız yarışıyor. Genel merkez bir komisyon kurdu. Bu komiyonda kamuoyu anketleri, temayül yoklamaları, milletvekillerimizin düşünceleri,bazı kanaat önderlerinin düşünceleri var. Şimdi büyükşehir olarak sorarsanız, büyükşehirde Sayın Altepe, esasen, çok daha önceden, başarılı bir belediye başkanı olduğunu, tekrar göreve devam etmek istediğini ifade etti.

Bu onun hakkıdır. Ancak ben kendisine niçin bu kadar erken yaptığını sorup serzenişte bulunmuştum. O da, bunun bir gereklilik olduğunu söyledi.

Ayıp değil, günah hiç değil. 'Ben başkanım. Yaptığım işler ortada. Tekrar bana görev verilirse yapacağım' diyor. İkinci adayımız il başkanımızdı. İl başkanımız doğru olanı yapıyor. O da nedir? Partimizin il başkanları hakkında bir kararı var. 'Sizler adaylık için istifa etmeyeceksiniz. Sizin adaylığınızı bir buradan ilan ederiz' dediler. Bunun dışında başka adaylar başka yerlerden gelebilir. Hiç ummadığınız biri de olabilir. Bir siyasi parti en çok oyu kiminle alabileceğini araştırır ve onun üzerinde karar verir. Değerli başkanımız Altepe de, değerli il başkanımız Yalçın da, 'Genel merkezimizin vereceği karar bizim kararımızdır' dediler. Ancak nasıl bir medya ki, her gün senaryo üstüne senaryo uyduruyorlar. Her gün isim üstüne isim atıyorlar ortaya. Her gün filan yerde şu toplantı yapıldı, şunun pazarlığı yapıldı diyorlar. Biz bunlara inanacak olsak dünyamız kararır. Bunları okuyor, buruşturup bir kenara atıyoruz. En son bir gazetede, sayın valimiz sayın Altepe'yi aramış, 'hayırlı olsun' demiş; ben aramışım, 'hayırlı olsun' demişim. Böyle bir şey yok" şeklinde konuştu.

Arınç, Altepe'ye dönerek, 'Sayın başkan, adaylığınız kesinleşti, hayırlı olsun' dedim mi?" diye sordu. Altepe, böyle bir şeyin olmadığını söyleyince, Arınç, "Bu terbiyesizliklerin son bulması lazım. Ben ne zaman bunu söylerim? Genel merkezim bir açıklama yaptığı zaman. Yoksa adaylar arasında sıkıntı olur, güvensizlik olur, adeta birbirlerine girecek noktaya gelirler. Bir bakanla beni karıştırıyor olabilir bunu yazanlar. Ben herkese eşit uzaklıktayım. Altepe başarılı bir belediye başkanımız, Sedat Yalçın başarılı bir il başkanımız. Kim daha çok Bursa'ya katkı yapacak. Buna ben karar vermiyorum. Karar verenlere Allah yardım etsin. İşleri çok zor. Çünkü Bursa'nın bir 5 yıllık geleceğini daha kararlaştırıyorlar demektir. Bu Altepe olabilir mi? Elbette olabilir. Başka biri de elbette olabilir. Peki sizce kim olur derseniz, çok şey bilirim, ama söylemem. Söylenecek zaman, genel merkezimiz adayımızı açıklar. Koşar tebrik eder, başarılı olması için gece gündüz çalışırız. Bu herkes olabilir" diyerek, adayın henüz kesinleşmediğini söyledi.

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu adamlar Bursa medyasına yakışmıyor. Çağdaşlık bunlarla ölçülmüyor. Çok şükür biz böyle çağdaş değiliz. Böyle çağdaş olmaktansa dağda kertentele olmak iyidir. Düzgün olsunlar, dürüst olsunlar. Adamın bir tanesini AK Parti'den aday yapıyorlar. Tutmadı CHP'den yapıyorlar. Bursa'ya yakışmaz bu. Biz güçlü rakiplerle yarışmak istiyoruz. Kolay başarının peşinde değiliz. Bursa'da hangi adayımız olursa olsun Allah'ın izniyle kazanacağız. Bütün belediyeleri kazanacağız. Ama genel merkezin yaptığı çalışmaya herkesin saygı göstermesi lazım. Çünkü bir yer karar verecek. O karar verilirse, bizim ona, içimize siner, sinmez, hiç önemli değil, partimizin kararıdır, bizim için en kıymetli aday odur deriz. Kimse onun bunun hesabını yapmayacak. Bursa'da AK Parti kazanacak, en güzel arkadaşlarımızla kazanacak. Bursa'da yeni bir dönem başlayacak. Böyle bir açıklama olacaksa, başkan adayımızı davet ederler, hep beraber bayram havası içinde adayımızı açıklarız. Bunu genel merkezimiz, seçim işleri başkanlığı yapıyor. Yarın il başkanlarımız toplantımız var. Her zaman her yerde bu adaylarımız açıklanabilir. Bursa niye bu kadar sabırsız? Bereket ki bunları yazanlara kimse kıymet vermiyor. Biz düşe kalka geldik, ama dosdoğru geldik. Bakanlar kurulumuz pazartesi günüdür".
Kaynak: İHA