Türktraktör'e kaizen Ödülü

TürkTraktör, kalite ve mükemmellik konusunda çalışmalar yürüten Türkiye Kalite Derneği tarafından, Kaizen ödülüne layık görüldü.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, KalDer'in ulusal çapta düzenlediği 16. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı'nda takdim edilen ödülü, Kaizen'i gerçekleştiren Kayıp Avcıları İleri Kaizen ekibi teslim aldı.

TürkTraktör'ün ödüle layık görüldüğü "PPA-İleri Kaizen" çalışması montaj hattında bulunan fren hava alma ve yağ dolum cihazında tamamlandı. Çalışmanın amacı, cihazın fren sistemindeki havayı alamaması nedeni ile yapılması zorunlu olan kurtarma işçiliğini sıfırlamak ve kurtarma işçiliği sırasında meydana gelen iş güvenliği ve çevre ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak olarak belirlendi. Bu amaç doğrultusunda makine kaynaklı sorunların giderilmesi için kullanılan Noktasal Proses Analizi uygulandı.

Çalışma kapsamında Noktasal Proses Analizi'nin 7 adımı kullanılarak proses noktasına etki edebilecek cihazın bütün komponentleri analiz edildi. Sorun belirlenen komponentler iyileştirilip, gelecekte aynı sorunu doğurabilecek komponentler için "Nedenini Bil" sistemi oluşturularak tezgahın sadece bugün değil, gelecekte de problemsiz çalışması için gerekli bilgi oluşturuldu.

Ödülle ilgili değerlendirmelerde bulunan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, kalite konusunda katkı sağlayan bu çalışmanın, şirketin sürekli iyileştirme felsefesinin bir parçası olduğunu belirtti.

Votta, "Sektörün öncüsü olma rolümüz, birçok sorumluluğu da beraberinde getiriyor. İş süreçlerinin en iyi şekilde yönetilmesi, iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite her zaman önceliklendirilmesine önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu ödülün, sektördeki teknolojilerin ve çalışma süreçlerinin de geliştirilmesi adına önem taşıdığına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kaizen kategorisinde verilen ödül, Türkiye'deki kurum ve kuruluşlarda, kuruma değer katan ekip çalışmalarının teşvik edilmesini sağlamak ve çalışanların kalite gelişimine katkılarını ödüllendirmek amacını taşıyor.

Kaynak: AA