Mavi Bayrak Eğitim Semineri Kocaeli’de

Her yıl ulusal düzeyde yapılmakta olan “Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Semineri” bu yıl Kocaeli’de gerçekleştirilecek.

Mavi Bayrak Eğitim Semineri Kocaeli’de
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından koordine edilen ve Türkiye temsilciliği Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen ‘Mavi Bayrak Programı’nın 7’ncisi düzenlenecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de katılımcı olduğu eğitim semineri 28 Kasım Perşembe günü Emex Otel’de başlayacak ve 2 gün sürecek. Programa, Türkiye kıyılarında bulunan ve Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazanmış tüm plajların sorumluları ile birlikte, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TÜRÇEV, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK-MAM temsilcileri katılım sağlayacak.

Program süresince 2013 sezonunun değerlendirmesi ve deneyimler, mavi bayrak güncel bilgileri, uluslararası gelişmeler ve yurtdışından örnekler, çevre bilinçlendirme etkinlikleri ve plajlar için mavi bayrak kriterleri ve uygulamalarının detaylı anlatımı konularına yer verilecek.

Kocaeli’de bulunan ‘Altınkemer ve Cebeci Halk Plajları’nın, ‘Mavi Bayrak Ödüllü Halk Plajı Örnek Uygulamalar’ başlığı altında sunumu gerçekleştirilecek. Söz konusu eğitimin sonunda katılımcılara 'Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitim Sertifikası’ verilecek.
Kaynak: İHA