Manisa Eğitim Bir-sen İki Yeni İlçe Teşkilatını Kurdu

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi Yunus Emre ve Şehzadeler İlçesi'nde görev yapacak başkanlarını tanıttı.

Manisa Eğitim Bir-sen İki Yeni İlçe Teşkilatını Kurdu

Kentin büyükşehir olması ile birlikte oluşan Yunus Emre ve Şehzadeler İlçesi başkanları ve yönetim üyeleri belirlendi. İlçe teşkilatlarını ilk oluşturan sendika olan Eğitim Bir-Sen'de Yunus Emre İlçe Başkanlığı'nda Metin Gençay yer alırken Şehzadeler İlçe Başkanı ise Mustafa Çalık oldu. Şehzadeler ilçe yönetimini Necdet Çalışkan, Mustafa Ekemen, Ali Dağdelen Devran Temel, Nurgül Gürer ve Senadin Kök oluşturdu. Yunus Emre ilçe yönetiminde ise Recep Özgüvenç, Mehmet Akcan, Fatih İnan Boztemur, Mustafa Dilbaz, Hülya Şen ve Derviş Kılıç yer aldı.

Manisa’nın büyükşehir olması ile birlikte iki merkez ilçe kurulduğunun altını çizen Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerimiz bugünden itibaren görevlerine başladılar. Sendika olarak eğitim çalışanlarının sorunlarının mağduriyetlerini gidermek için daha fazla çalışma daha iyi hizmet verebilme adına bu ilçelerimiz bugünden itibaren faaliyetlerine başlayacaklar. Ben kendilerini bu görevde oldukları için tebrik ediyorum” dedi.

İlçe teşkilatlarını oluşturan ilk sendika olduklarını belirten Sofuoğlu, “İki ilçe başkanlarının çalışma alanı bizin binamız olacak. Farklı günlerde ise toplantılarını yapacaklar. Asil ve yedek yönetimlerimizi oluşturduk. Her biri değerli arkadaşlarımız. Uzun zamandır Eğitim Bir-Sen içerisinde bulunan, okullarda öğretmenlik ve idarecilik yapmış arkadaşlarımız. Eğitim camiasına büyük katkı sağlayacaklarına gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen Yunus Emre İlçe Başkanı Metin Gençay ise “Biz sendikacı olarak eğitim çalışanlarımızın hakkını bugüne kadar sendika içerinde görev alarak sağladık. Bundan sonra bir başkan olarak il başkanımız ile beraber inşallah daha iyi çalışmalarımız olacak. Eğitim çalışanlarının bütün haklarını savunacağız. Eğitim ile ilgili yenilikleri takip edeceğiz. Bizde kendi görüşlerimizi sivil toplum örgütü olarak sunacağız” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Mustafa Çalık şunları söyledi: “Bizleri bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Bizler çalışmalarımızla bize olan güveni boşa çıkarmayacağız. Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi haklının yanında olmaya devam edecek. Bizde buna katkı vermeye çalışacağız. Üye sayımızı daha da arttırmak için elimizden geleni yapacağız”
Kaynak: İHA