Hastane Bahçesinde 'dumansız Hava Sahası'

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde sigarasız alanlar oluşturuldu.

Hastane Bahçesinde 'dumansız Hava Sahası'

Hastaneyi çevreleyen sigarasız alanla hastaların ve sigara içmeyenlerin sigaradan rahatsız olmaması amaçlanıyor.

Kütahya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op.Dr.Mithat Ekici, hastaneler çevresinde sigarasız alanlar oluşturduklarını söyleyerek şunları söyledi.

Ekici, “Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sigarasız alanları oluşturduk. Tabi bu dumansız hava sahası hükümetimizin politikalarına da uygun. Sağlık Bakanlığı’nında bu konuda epey çalışmaları var. Sigaranın yasaklanması belirli alanlarda içilmesi tabi bizde buna uyaraktan hastanelerimizde sigara içilecek alanları ayırdık. Hastane binalarımızın 2-3 metre etrafında şeritlerle çizerek de sigara içilmez yazdık ve hastanenin çok yakınında sigara içilmiyor. Hastane bahçesinde sigara içilecek alanları ayırdık. Sigara içecek olan vatandaşlarımız sigaralarını orada içiyorlar. Tabi bu insan hakları yönüylede sigara içmek isteyenlere uygun alanların verilmesi gerekir. Biz bunuda düşündük. Tabi sigara içmeyen insanlarında bir hakkı var. Dumandan etkilenmemesi en azından sigara izmaritlerinin görülmemesi, kül tablalarını görmemeleri bu vatandaşlardan da olumlu tepki aldı. Biz ayrıca bundan da memnunuz”dedi.

Sigara içmek isteyenler sigaranın içilebildiği alanda sigaralarını içiyor. Hem sigara içmeyenler rahatsız olmuyor, hemde çevre temizliği açısından izmarit çöpleri etrafa dağılmamış oluyor.

Sigaradan rahatsız olan vatandaşlar sigarasız alanda sigara içenleri uyardıklarını söylediler. Sigara içen vatandaşlarda içmeyen vatandaşlar da, uygulamadan memnun olduklarını dumansız hava sahasının daha da arttırılması gerektiğini belirttiler.
Kaynak: İHA