Mhp konya İl Başkanı tarık Taşcı Açıklaması

MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşcı, Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy beldesinin AK Parti'li Belediye Başkanı Abdullah Koç ve 5 meclis üyesinin partilerine katıldığını açıkladı.


Taşcı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Abdullah Koç'a parti rozetini taktı. Taşcı, yaklaşık bir ay önce tayfun ve kasırgalar nedeniyle Hindistan ve Filipinler ile iki hafta önce sel felaketi ile karşı karşıya kalan Somali'de binlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

"İnsanlara sabır ve yardım diliyor, böylesi felaketlerden milletimizi ve tüm insanlığı korumasını niyaz ediyorum" diyen Taşcı, dünyadaki bu gelişmelerin yanı sıra Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.

AK Parti hükümeti döneminde 4 kez Milli Eğitim Bakanı değiştiğini ve her bakanla farklı uygulamaların ortaya konulduğunu belirten Taşcı, "Defalarca sınav sistemi ve müfredat ile oynanmıştır. Şimdi ise sıra dershanelere gelmiştir. Dershaneleri kapatmak yerine, öğrencilerin bu kurumlardan yararlanmasına neden olan eğitim sistemindeki aksaklık ve eksikliklerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu engeller ortadan kaldırılmadan kapatılan dershaneler, burada çalışan insanları, onların ailelerini ve dershanelerin en önemli paydaşı olan öğrencileri mağdur ederek, ekonomik, sosyal boşlukların doğmasına sebebiyet verecektir" diye konuştu.

Mesut Barzani'nin gelişini de eleştiren Taşcı, şunları kaydetti:

"Hükümet, siyasi emelleri adına Türk milletinin onurunu hiçe sayarak PKK'lılara ve yandaşlarına kucak açmaya devam ediyor. Malazgirt Savaşı'nda beraberce Anadolu'nun kapılarını açan, Çanakkale'de, İstiklal Mücadelesi'nde birlikte destan yazan bin yıllık kardeşliğimiz, bozulmaya çalışılıyor. Bunun bilincinde olan ve yaşanan gelişmelerden rahatsız olan yüzlerce vatandaşımız akın akın partimize başvurarak üye olmaktadır. Doğanhisar ilçesi Başköy belde Belediye Başkanı Abdullah Koç ve 5 meclis üyesi partilerinden istifa ederek MHP saflarına katılmışlardır."

Kaynak: AA