Başkan Karabağ'dan Aşure Çıkarması

Bayraklı Belediyesi'nin destekleri, Başkan Hasan Karabağ'ın yakın ilgisiyle adeta altın çağlarını yaşayan ilçenin farklı bölgelere ait yöre dernekleri, düzenledikleri aşure etkinlikleriyle Muharrem ayını doyasıya yaşadı.

Başkan Karabağ'dan Aşure Çıkarması

Başkan Hasan Karabağ da Cumartesi ve Pazar günlerini yöre derneklerine ayırdı. Karabağ cumartesi gününe Bayraklı Belediyesi’nin Sevgi Yolu ve Gümüşpala’da bulunan stantlarında düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Dev kazanlarda hazırlanan aşure 6 bin kişiye dağıtıldı.

Pazar günü ise ilk durağı Refik Şevket İnce Mahallesi'ndeki Balıkesirliler Derneği oldu. Dernek Başkanı Erkan Uzun tarafından karşılanan ve eşi Bahriye Karabağ ile birlikte derneği ziyaret eden Başkan, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. Başkanın ikinci durağı ise Erzurum Dörtler Derneği oldu. Başkan Sadrettin Arda'nın karşıladığı Başkan Karabağ burada aşure duasının ardından ikram edilen aşureden tattı. Başkan Karabağ yine aynı mahallede bulunan Erzurum Savatlar Derneği'ne ziyarette bulundu.

Bulunduğu ziyaretlerde şoför ve korumasının da Alevi kökenli olduklarını dile getiren Başkan Karabağ, "Ben kendimi Alevilere teslim ettim" dedi.

Başkan Savatlar Derneği'ne olan ziyaretten sonra Soğukkuyu'daki Diyarbakır Erenler Derneği'ne geçti. Dernek Başkanı Fettah Gökalp ve yöneticiler tarafından sıcak şekilde karşılanan Karabağ'ın sonraki rotası ise Yamanlar'daki Konya Beyşehir Şamlar Köyü Yardımlaşma Derneği oldu. Çatısı onarılarak yenilenen Derneği bir önceki ziyaretinde verdiği sözü tutarak gelen Başkana dernek yönetimi adına Yusuf Karabulut teşekkür etti. Başkan da görevi boyunca dernekler ile birçok kente gittiğini kısmet olursa Konya Beyşehir Şamlar'a da gitmek istediğini dile getirdi.

Ziyaret ettiği derneklerde ikram edilen aşurelerin her birinin birbirinden lezzetli olduğunu dile getiren Karabağ, "Karar vermek imkansız. Az da olsa ikramlardan alıyoruz. Vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz. Onlarla birlikte olmak çok güzel" diye konuştu.

Başkanın bir diğer durağı ise Refik Şevket İnce Mahallesi Muhtarı Hasan Çelik'in memleketi Amasyalılar Derneği oldu. Kısa süre önce Amasya'ya düzenlenen geziye katılarak kenti bir de kendi gözüyle gören Karabağ izlenimlerini paylaştı.

Başkan Amasyalılar'dan sonra Osmangazi Mahallesi'ndeki Kars Hanaklılar Derneği'ne geçti. Dernek Başkanı Halil Demirkaya'nın çayını içen Karabağ Osmangazi Mahallesi'ne açılan semt merkezi ile yapılması planlanan pazaryeri ile ilgili merak edilen konuları vatandaşlara anlattı.

Başkan aynı zamanda emekli öğretmen olan eşi Bahriye Karabağ ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler günü'nde Özkanlar'daki Eğitimciler Derneği Lokali'ni ziyaret ederek tüm öğretmenleri tek tek tebrik etti. Karabağ son durağında Dernek Yöneticileri ile sıkıntılarını dinleyip çözüm yollarını bulmak için çalışma yapacağını dile getirdi.
Kaynak: İHA