Kayseri Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Açıldı

Kayseri'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde, spor, eğitim, sağlık ve sosyal faaliyetleri içeren Olimpik Başarı Programı kapsamında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi açılışı yapıldı.

Kayseri Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Açıldı

Olimpik Yüzme Havuzu önünde yapılan açılışa, Vali Orhan Düzgün, Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kocakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve çok sayıda sporcu ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, "Gamze ile birlikte daha birçok sporcumuzun uluslararası müsabakalarda derece alması onları takip eden ve onları izleyen gençlerimiz için çok güzel bir örnek. İnşallah Kayseri'de açılacak olan bu Olimpiyat Merkezinden de daha pek çok gencimizin yetişerek uluslararası derece elde edecek olması da hem ilimizin tanıtımı adına hem de şanlı bayrağımızın uluslararası alanda dalgalandırılması adana son derece önemli. Ayrıca Kayseri için seçilen 3 başlığın yüzme, atletizm ve kayak kış sporlarının seçilmesi tabi burada ki alt yapıların takip edilerek bu alanların belirlendiğini gösteriyor" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kocakaya ise, "Bu beş ayaklı bir programın üçüncü projesi.Birinci ayağımız bütün Türkiye çapında ilk defa 6-11 yaşındaki çocukları yetenek testine tabii tutacağız. Bu yetenek testine göre çocukları spora yönlendireceğimize karar vereceğiz. İkinci aşamamızda bütün illerimizde başarılı sporcuları kendi evinde çalıştırma gibi bir projemiz var. Üçüncü aşaması bugün burada açtığımız Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi.Yetenekli sporcuları 11 ilde topluyoruz. 11 ilden birisi de Kayseridir. Bu illerde her 6 ayda bir denetlemelerle başarılar arttırılmaya çalışılacak. Bu merkezde her iki ayda bir performans testleri yapacağız. Bu performans testlerine göre başarılı ülkeler her sporcusuna özel antrenman programı yapıyor. Çocuklara özel beslenme şartları getiriliyor. Bakanlık olarak bütün hedefimiz sizlerle beraber Türk sporunu olimpiyatlarda hak ettiği yere getirmektir" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'de, "Olimpiyatlara hazırlanan yetenekli ve başarılı sporcularım belirli kriterler dahilinde elit düzeyde yetiştirilmesi, performanslarının geliştirilmesi, sosyal ve kişisel olarak desteklenmesi amacıyla yatılı ve gündüzlü destekli olarak programlar hazırlıyoruz. Türkiye genelinde 11 ili kapsayan proje kapsamında bizde Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başarıya katkıda bulunacak tüm unsurları hazırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinesinde İl Müdürlüğü olarak yüzme, atletizm ve kayak branşlarında olimpiyat hazırlığını başlattık" ifadelerini kullandı.

2012 Londra Olimpiyatlarında 2.'liği bulunan Gamze Bulut ise, "Bu duyguyu yaşadığım için çok mutluyum.2012 Londra Olimpiyatlarında antrenörüm bana önce inanmayı öğretti. İnandığım için ben buralara geldim. Burada olan sporcuların hepsi inanırsa başaracaklarına inanıyorum. Burada inşallah 2016 ve 2020 olimpiyatlarında birlikte olup finale koşarak rakip oluruz" dedi.

Kaynak: İHA