Diyarbakır’da 218 Öğrenciye Giyim Yardımı

Diyarbakır’da, 'Eğitime Destek' kampanyası kapsamında 218 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Diyarbakır’da 218 Öğrenciye Giyim Yardımı

Bağlar ilçesinde bulunan İBB Kiptaş Lisesi erkek öğrenci pansiyonunda ‘Eğitime Destek’ projesi kapsamında düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, eşi Berrin Kıraç, Bağlar İlçe Kaymakamı Dursun Balaban, İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş, Sefa Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik öncesi konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye Cumhuriyeti olarak sosyal bir hukuk devleti olduklarını, devlet olarak gençleri geleceğin teminatı olarak gördüklerini söyledi.

Diyarbakır’da 450 bin öğrencinin bulunduğuna dikkat çeken Vali Kıraç, “Sizlere 16 bin üzerinde öğretmen kardeşlerimiz sizleri yetiştirmeye, sizleri geleceğe hazırlamaya çalışıyor. Siz eğer bu sıralarda iyi yetişmez, kendinizi geliştirmez, beyninizi bilgilerle mücevher etmez ve kendinizi geleceğe hazırlamazsanız biz gelecekte yaya kalırız. Onun için bizde burada Diyarbakır Valiliği olarak ve bir sosyal hukuk devleti yöneticileri olarak sizleri en iyi şekilde donatmak, geleceğe hazırlamak, bilgi birikiminizi artırmak ve bizim üstlendiğimiz görevleri sizlere devrederek dünyanın daha gelişen daha büyüyen daha iyi gitmiş bir ülkesi olmak istiyoruz” dedi.

Sefa Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi ise, “Bu ülkenin hamurunu birlikte yoğurmuş insanlar olarak bizler yeryüzünde en büyük yatırımın insana olması bilinciyle, üzerimize sorumluluk alarak hareket ediyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş da, yapılan yardım için Safa Vakfı yöneticilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Kıraç ve beraberindekiler öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Kaynak: İHA