Karabük’te Sınav Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Ülke genelinde 28-29 Kasım tarihinde yapılacak olan Ortaöğretime geçiş ortak sınavı için Karabük’te sınav güvenliği toplantısı yapıldı.

Karabük’te Sınav Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Karabük Vali Yardımıcısı Erkan Çapar başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapılan sınav güvenliği koordinasyon toplantısına İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve İlçe Kaymakamları katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Erkan Çapar, 28-29 Kasım tarihlerinde ülke genelinde yapılacak olan Orta öğretime geçiş sınavı için Karabük’te 46 okulda 184 sınav salonunda 3 bin 220 öğrencinin katılacağını söyledi.

Çapar, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda yapılacak bu sınavla ilgili İl genelinde her türlü tedbirlerin alındığını belirterek, “ İl genelinde oluşturulan il sınav komisyonları ile ilçelerde Kaymakamların öncülüğünde oluşturulan ilçe sınav komisyonları oluşturularak toplantılar yapıldı.İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz sınav güvenliği ile ilgili tüm planlamaları yaptı. Bu yapılan planların koordinasyonu sağlamak üzere bugün bizde koordinasyon toplantısını gerçekleştirdik. Yapılan plandaki eksiklikleri aksaklıkları tekrar gözden geçirdik ve son şeklini verdik. İlimizde bu sınavın güvenlik ve huzur içinde gerçekleştirilmesi için Valilik ve diğer kurumlar olarak gerekli tedbirleri aldık. Sınav 46 okulda gerçekleştirilecek olup bunun 26 tanesi il merkezinde, 20 tanesi ise ilçe e beldelerdeki okullarda yapılacak. 184 tane sınav salonunda 3 bin 220 öğrenci bu sınava iştirak edecek. Okullarda gerçekleştirilecek sınavlar dışında özürlü ve engelli öğrencilerinde sınava katılması için 5 evde sınav yapılacak” dedi.

Kaynak: İHA