İzmirli İş Adamlarımdan Expo Desteği

İzmir Ticaret Borsası Meclisi Başkanı Barış Kocagöz, EXPO 2020'nin kazanılması halinde Türkiye'nin 2023 projelerinin İzmir'de çok daha erken gerçekleşeceğini, kaybedilmesi durumunda ise projelerin yine yatırıma dönüşmesi gerektiğini kaydetti.


İzmir Ticaret Borsası'nın Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı Kocagöz, EXPO'nun İzmir için önemine dikkati çekerek, ziyaretçi sayısı ve süre bakımından olimpiyatlar ve Dünya Futbol Şampiyonası'ndan daha büyük organizasyon olduğunu söyledi.

EXPO için 27 Kasım'da tarihi bir oylamaya girileceğini dile getiren Kocagöz, "İzmir EXPO 2020 adaylığından galibiyetle çıkabilirse, Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümü olan 2023 yılına kadar bitirilmesi hedeflenen pek çok proje, EXPO'ya hazırlanabilmek için çok daha erken bitirilecektir. Bu da en az 50 milyar dolar tutarında kamu yatırımı demektir" diye konuştu.

İzmir'in EXPO'yu kaybettiği takdirde planlanan yatırımlardan mahrum bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Kocagöz, "Elele verip; tüm sivil toplum örgütleri, siyasiler, İzmirli bürokratlar ve dernekler EXPO nedeniyle yapılan planlamaların, EXPO kaybedilse bile yatırıma dönüşmesi ve İzmir'e kazandırılması için birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Moral bozmak yerine hırslanmalı ve İzmir'in hak ettiği yatırımları alması adına kampanya başlatmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise EXPO'nun İzmir için amaç değil araç olduğuna işaret ederek, bu tema doğrultusunda İzmir'in kimliğinin ve gelişeceği alanların tespit edildiğini, EXPO oylamasının sonucuna bakılmadan bu yöndeki yatırımların hayata geçmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini savundu.

İzmir Ticaret Borsası'nın Kasım ayı meclis toplantısına, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Halil Şahin, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcıları Jak Eskinazi ve Hasan Şentürk de davetli olarak katıldı.

Kaynak: AA