Yücel Boru Fen Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu Açıldı

Gebze ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Yücel Boru Fen Lisesi ve 300 kişilik öğrenci pansiyonu törenle himzete açıldı.


Okulun bahçesinde düzenlenen açılış törenide konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel, son 10 yılda 6 bin 310 dersliğin neredeyse yarısının hayırseverler tarafından yapıldığına dikkati çekti.

Eğitime yapılan yatırımınların kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Erdel, bu tür yatırımların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da son yıllarda eğitime ayrılan kaynağın diğer bakanlıklara göre daha fazla olduğuna işaret etti.

Gebze'de 21 okul inşaatının devam ettiğini, Kocaeli genelinde bu rakamın 100'ü aştığına vurgu yapan Topaca, "Şu an yapımı devam eden derslik sayımız bin 750, bu sayı 2014 yılı sonunda 14 bin olacak" diye konuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ise dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri doğru anlayan insan yetiştirmeyi arzuladıklarını anlattı.

Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmanın eğitimden geçtiğine işaret eden Okur, "Amacımız bu ülkeye bilgili düşünen, teknolojiyi en üst seviyede kullanabilen değerler yetiştirmektir'. Bu doğrultuda merkezi bütçeden eğitime ayrılan pay, 2002 yılında 11 Milyar TL iken 2013 yılında 68 milyar TL oldu" ifadesini kullandı.

Okur, 2002 yılında 53'ü devlet olmak üzere 76 olan üniversite sayısının 2012 yılı sonu itibariyle 103'ü devlet olmak üzere 168'e çıktığını anımsatarak, şunları söyledi:

"2003-2013 yılları arasında Kocaeli'ne yapılan derslik sayısı bin 981'i hayırsever, 4 bin 329'u devlet bütçesinden yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel idaresi tarafından 50 okul binasında toplam bin 174 derslik, 2 spor salonu ve 4 pansiyon yapımı devam ediyor. Bu güzelliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum."

Dünyada ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde 10 milyon liralık okul ve pansiyonu eğitime sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan hayırsever Yücel Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Türkaslan da yeni okulun tüm öğrencilere hayırlar gertirmesini diledi.

Konuşmaların ardından okulun açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, daha sonra sınıfları gezdi.

Kaynak: AA