Van İl Müftülüğü Kasım Ayı Personel Toplantısı

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas başkanlığında gerçekleştirilen Kasım ayı mutad personel toplantısında gündeme ilişkin konuların değerlendirildiği belirtildi.

Van İl Müftülüğü Kasım Ayı Personel Toplantısı

Nurşin Camii’nde düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Müftü Yardımcısı Abdullah Sağır, idari personel, din görevlileri ve İŞKUR tarafından müftülük bünyesinde görevlendirilen görevliler katıldı.

Gündeme ilişkin konuların değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Hepimiz Allah’ın evinin hadimleriyiz. Din görevlilerimiz bu bilinçle hareket etmelidir, ediyorlar. İŞKUR tarafından görevlendirilen arkadaşlarımız ise camilerin “kayyım”ıdır. Bu yüzden camilerin idaresinde birinci derecede sorumlu olan din görevlilerimize yardımcı olmaları gerekmektedir” dedi.

İl Müftüsü Arvas’ın konuşmasının ardından, 15-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ve bir tebliğ sunduğu ‘Uluslararası İmam-ı Rabbani Sempozyumu’ndaki izlenimlerini din görevlileri ile paylaşıldı.

Toplantının sonunda ise müftülüğün “Geçmişimizi Tanımak, Geleceğimizi Şekillendirmek” projesi kapsamında din görevlisi Enver Atlas tarafından din görevlilerine sahabe-i kiramdan Habbab bin Eret hakkında bilgi verildi.

Kaynak: İHA