Avukat Uyuşturucu Sevkıyatı Yaparken Yakalandı

Adana'da yapılan operasyonda aralarında 1 avukatın da bulunduğu 4 kişi, 30 kilo 640 gram esrarla yakalandı.

Avukat Uyuşturucu Sevkıyatı Yaparken Yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep yönünden gelen bir otomobilde uyuşturucu bulunduğu ihbarı üzerine, kent merkezine giriş noktalarında önlem aldı. Plakası belirlenen araç uygulama alanına yaklaştığında durakladıktan sonra, geri geri gitmeye başladı.

Bunun üzerine polisler durdurdukları otomobildeki şahısları araçlardan indirip arama yaptı. Ekipler, bagajda 30 kilo 640 gram esrar ele geçirdi.

Otomobilin sürücüsünün ise Ankara Barosu’na kayıtlı avukat C.B. olduğu belirlendi

Polis, Avukat C.B. ve yanındaki O.K.'yı gözaltına aldı. Olayla ilgili olarak Pozantı yakınlarında aracı durdurulan F.C. ile Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde durdurulan M.E. gözaltına alınarak Adana'ya getirildi.

Adliyeye sevkedilen avukat ile birlikte toplam 4 kişi ‘Uyuşturucu sevkiyatı’ yapmak suçundan tutuklandı. Tutuklanan Avukat C.B., Gaziantep Cezaevi'nde bulunan O.K.’nin eşi ile görüşmeye gittiklerini dönüşte polislerin aracını durdurduğunu iddia ederek, “Bagaja bavulumu koyarken, karton kutuları gördüm. O.K'ye ne olduğunu sordum. Hediyelik eşya olduğunu söyledi.

Uyuşturucuların nereden ve kimden alındığını bilmiyorum” dedi.

O.K. ise suçunu itiraf etti. Suriyeli 1 kişiden 3 bin lira karşılığında aldığı uyuşturucuyla avukatı C.B'nin bir ilgisinin olmadığını söyledi

Yapılan incelemede avukatın otomobili kiraladığı öğrenildi.
Kaynak: İHA