Kesder Yönetimi Ak Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (KESDER) yönetimi AK Parti Karabük İl Başkanlığı’na iade-i ziyarette bulundu.

Kesder Yönetimi Ak Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti

AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden KESDER yönetimi adına kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Ali Kara, derneklerinin 20 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nun ardından çeşitli siyasi görüşleri benimsemiş, farklı siyasi partilerde aktif olarak görev alan profesyonel bir ekip oluşturduklarını söyledi.

Dernek faaliyetlerinde siyasi ayrım gözetmediklerini vurgulayan Ali Kara, “Dernek çatısı altında toplanırken kapıdan içeri girdiğimizde siyasi kimliğimizi, siyasi görüşlerimizi dışarıda bırakıyoruz. Hepimizin ortak hedefi, ortak amacı, kişisel siyasi görüşümüz ne olursa olsun derneğimizin kuruluş amacına uygun hizmetleri gerçekleştirmektir. Derneğimizin yönetim, denetim ve disiplin kurulları ile komisyon üyesi arkadaşlarımızın ortak özelliği ayrıştırmak değil, birleştirmektir” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla Ak Parti’ye başarılar dileyen Başkan Ali Kara, “Bildiğiniz gibi, ben de daha önce Eskipazar’da belediye başkanlığına aday oldum. Dernek olarak bizim için hangi siyasi partinin adaylarının seçimi kazanacağından çok, hangi adayların daha iyi hizmet edeceği önemli. Herhangi bir siyasi partiyi destekleme gibi bir tavrımız olmayacak. Adaylar konusunda üyelerimizi bilgilendireceğiz. Kim, hangi adayların daha iyi hizmet edeceğine inanırsa onlara oy verecektir” diye konuştu.

Ziyaretin kalabalık bir heyet halinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Karabük Başkanı Ömer Ayar ise, “Birçok dernek bugüne kadar siyasi partilerin yan kuruluşu gibi hareket etti. Böyle olunca da sivil toplum kuruluşlarının asıl amacının dışına çıkılmış oldu. Özellikle yöresel derneklerin ana teması, ana hedefi; temsil ettiği kitlenin örfünü, âdetini, gelenek ve göreneklerini tanıtmak ve yaşatmak olmalıdır. Dernekler herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmamalıdır” dedi.

Demokratikleşme paketine de değinen Ömer Ayar, “Yeni anayasa paketinde memurlara da siyaset hakkı tanınacak. Devlet memurları da sahip oldukları siyasi görüşlerini herhangi bir siyasi partiye üye olarak, korkmadan, çekinmeden, özgürce ifade etme hakkına sahip olacaklar inşallah. Siyasette asıl itici güç, lokomotif olabilecek gerekli eğitim, bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olan memurlar siyaset hakkından mahrum bırakılmamalıdır. İdeoloji olmadan siyaset olmaz. İşçi, çiftçi, esnaf, memur, herkes ideolojisini, siyasi görüşünü yansıttığına inandığı partiye üye olabilmelidir” şeklinde konuştu.

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan AK Parti İl Başkanı Ayar, “Adaylar konusunda şu an için kafamızda şekillenmiş isimler yok. Bizim görevimiz adaylık için başvuruda bulunanların başvurularını kabul etmektir. İsim olarak şu anda kesin bir şey söyleyemem, ancak Eskipazarlı kitleyi temsil eden adaylarımız olacaktır.” dedi.

Kaynak: İHA