İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 20 yaralı

Manisa Turgutlu'da, üzüm işletmesinde çalışan işçileri taşıyan servis midibüsü devrildi. Servisteki 28 işçiden 20'si yaralandı.

İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 20 yaralı
Türkiye bugün birçok şehirde meydana gelen kazalarla güne uyandı. İstanbul, Manisa, Ankara, Ordu'da meydana gelen kazalarda 1'i ağır 32 kişi kişi yaralanırken 1 kişi de yaşamını yitirdi.

MANİSA'DA KAZA: 20 YARALI


Manisa Turgutlu'da, üzüm işletmesinde çalışan işçileri taşıyan servis midibüsü devrildi. Servisteki 28 işçiden 20'si yaralandı.

İlçedeki üzüm işletmesinde çalışan işçileri taşıya Yılmaz Çetin (32) yönetimindeki servis midibüsü, Turgutlu Belediye Mezarlığı önünde yoldan çıkarak devrildi ve duvara çarptı.

Kazada, midibüste bulunan 28 işçiden 20'si yaralandı.

Olay yerine çağrılan itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından midibüsten çıkarılan yaralı işçiler, ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinini durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Servis sürücüsü Yılmaz Çetin, yaptığı açıklamada 'Kullandığım aracın altından aniden bir ses geldi ve direksiyon hakimiyetimi kaybettim' dedi.

İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 20 yaralı

D-100'DE KAZA: 1'İ AĞIR 5 YARALI

D-100 Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce bariyerlere ardından da kamyonet ile motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsünün ağır yaralandığı kazada 4 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazada, çarpmanın etkisiyle otomobilin motoru yerinden çıkarak metrelerce ileriye fırladı.

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 07:00 sıralarında D-100 Karayolu Vatan Metrobüs durağı mevkii Avcılar istikametinde meydana geldi. 34 VH 8901 plakalı otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince ilk önce bariyerlere ve ardından önünde seyir halinde ilerleyen bir kamyonet ile motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Otomobilde bulunan 3 kişi ve kazaya karışan kamyonet sürücüsü de çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu arada, otomobilin motor kısmı çarpmanın etkisiyle yerinden çıkarak yola fırladı. Kazanın ardından olay yerine ambulans ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Motosiklet sürücüsünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kaza sebebiyle Avcılar yönüne doğru yol bir süre trafiğe kapatıldı. Temizlik ekiplerinin, yoldaki enkazı kaldırmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 20 yaralı

ORDU'DA 2 AYRI KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI


Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
İlk kaza, saat 22.20 sularında Aybastı Kavşağı'nda meydana geldi. Kazada Mustafa Çok'un (45) kullandığı 52 AZ 233 plakalı otomobil ile Şenel Bayram (34) yönetimindeki 28 DK 710 plakalı minibüs tipi araç kavşaktaki ışıklarda çarpıştı. Kazada yaralanan Mustafa Çok, 112 Acil Sağlık ekiplerince Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İkinci kaza ise aynı saatlerde Fatsa-Ordu Otoyolu Nefise Akçelik Tüneli girişinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Roman Kadamatze yönetimindeki NNH 379 yabancı plakalı TIR ile Serdar Özgürol'un (55) kullandığı 28 AV 035 plakalı otomobil tünel girişinde çarpıştı. Kazada ağır yaralı olarak 112 Sağlık ekipleri tarafından Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Serdar Özgürol, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Meydana gelen kazalarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 20 yaralı

ANKARA'DA ZİNCİRLEME KAZA: 6 YARALI

Başkent'te, yol ortasında duran araç zincirleme kazaya sebep oldu. Kazada, ikisi çocuk olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Kuzey Çevreyolu Samsun istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, yol ortasında duran ve hiçbir aydınlatması bulunmayan, içinde 4 kişilik ailenin bulunduğu Sedat B. idaresindeki 06 ELS 79 plakalı araca, aynı yönde seyreden Hüseyin Tamer yönetimindeki boya ve tiner yüklü 76 AN 614 plakalı TIR arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil kenara savrulurken, aynı şeritte gelmekte olan Tuncay Öztürk'ün kullandığı 06 DY 2625 plakalı bir başka araç da TIR'a çarptı.

Kazada, 2'si çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı. Kaza sonrası Sedat B.'nin kullandığı araçta bulunan alkol şişeleri dikkat çekti.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılardan sürücü Sedat B. ve eşi olay yerine gelen ilk ambulansa alınırken, çocuklar diğer ambulansların gelmesini bekledi.

Ambulansların kaza yerini bulamaması nedeniyle yaralı çocuklar uzun süre yerde bekledi. Yerdeki kız çocuğuna, çevreden getirilen battaniye verilirken, erkek çocuk üstü açık halde soğukta bekledi.

Kazazedelere yardım için gelen vatandaşlar, çocukların ellerinden tutarak teselli etmeye çalıştı.

Kazayı duyarak olay yerine gelen yaralı yakınları, hurdaya dönen otomobili ve yerde yatan çocukları görünce feryat etti. Vatandaşlar ve itfaiye görevlilerinin sakinleştirmeye çalıştığı yaralı yakınları, ambulansın gelmemesine isyan etti.

Çocukları götürmesi için gelmesi beklenen ambulanslar kaza yerini bulamayınca, devreye olay yerindeki sağlık ekipleri girdi. Bir sağlık görevlisi, kazayı ve kaza yerini 112 komuta merkezine şöyle anlattı: 'Nereden geliyor ekibimiz? Hayır, havaalanına doğru gitmeyecek. Abi yanlış geliyor. Pursaklar'a kadar inecek. Ben söyledim telefonda, özellikle dedim Pursaklar'ı. Yani, Esenboğa ekibini veya Akyurt ekibini çıkarmış olsaydın, bize bunlardan daha hızlı gelirdi.'

Kazaya karışan TIR'ın sürücüsü Hüseyin Tamer kazayı şu şekilde anlattı: 'Hızım 70 ile 80 arasındaydı. Kendi şeridimde gidiyordum. Arabanın park lambaları yanmıyordu. 5 veya 10 metre kala fark ettim. Hareket mi ediyordu? Yoksa duruyor muydu? Bilmiyorum. Arabada hiçbir şey yoktu. Far olayı, ışık, aydınlatma yoktu. Zaten arabada bira şişeleri var.'