Zonguldak’ta Avrupa Ülkelerine 'Chıbrofam” Toplantısı

Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve AB Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Ortaklık Projeleri kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından hibe desteği verilen “CHIBROFAM: Mesleki Eğitim Alanındaki Parçalanmış Aile Çocuklarının Farkındalığını Artırma“ adlı projenin dördüncü çalışma toplantısı, Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin koordinatörlüğünde yapıldı.


Yerel ortaklar Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve yurtdışı ortaklar İspanya(San Viator School),İngiltere (Consilium Development and Training Ltd.)ve Yunanistan(The 2nd Vocational Schools Laboratory Center of Volos) katılımcıları ile Zonguldak’ta gerçekleştirilen toplantıda çalışmalar değerlendirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen proje çalışma etkinliklerine, Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Okul Müdürü Burhan Koyu, Bilişim Teknolojileri Ders Öğretmeni ve Proje İrtibat Kişisi Ali Gökdemir, İngilizce Dersi Öğretmeni Banuhan Alkan, İngilizce Dersi Öğretmeni Nuray Karayavuz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Abay, Genel Sekreter Renda Okay ve Ticaret Sanayi Odası Proje irtibat kişisi Erdem Koltuk, Kdz. Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden Kurum Müdür Vekili Nejdet Kocaman ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Güner Yiğit katıldı.

Ayrıca İspanya’yı Temsilen 2 katılımcı, İngiltere’yi temsilen 2 katılımcı ve Yunanistan’ı temsilen 4 katılımcı toplantıda hazır bulundu.

13-15 Kasım 2013 tarihleri arasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalışma toplantısında, tüm katılımcıların daha önceden yapmış oldukları anketlerin sonuçları değerlendirilip, Proje sonunda, proje ürünü olarak hazırlanması planlanan “Proje Dergisi, Proje Broşürü ve Projeyi tanıtan CD” konusunda fikir alışverişi yapılarak görev dağılımları tamamlandı.

Proje Koordinatörü Ali Gökdemir, Nisan ayında İspanya’da gerçekleştirilecek beşinci çalışma toplantısında her ortak kuruluş tarafından sunulacak araştırmalar, tüm proje ortaklarının dağıtımını yapacağı dergi, broşür ve CD ile ilgili ve projenin web sayfasında yer alacak etkinlikler ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

Çalışma toplantısı sonrasında, Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Atölyeleri ziyaret edilmiş olup, Öğrenci ve Öğretmenlerin çalışma ortamları yerinde incelenerek açıklamalarda bulunuldu. Daha sonrasında Kdz Ereğli Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’ne bağlı çocuk bakım evi ziyaret edilmiş ve parçalanmış aile çocuklarının yaşadıkları ortam Yurtdışı ortaklarına anlatıldı. Kültürel etkinlik olarak Kdz. Ereğli’de bulunan “Cehennem Ağzı Mağaraları” gezildi, sonrasında ise Zonguldak ile özdeşleşen “Maden Ocağı” ziyareti yapıldı.

Konu ile ilgili Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Burhan Koyu, çalışma ziyaretinin çok faydalı geçtiğini, bu tür etkinliklerin Türkiye ve Zonguldak’ı tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu ve altıncı çalışma toplantısının yeniden Türkiye’de yapılacağını ve bu şekilde son bulacağını ifade etti.

Kdz. Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Müdür Vekili Nejdet Kocaman ise, projenin dördüncü toplantısının Zonguldak’ta, güzel bir biçimde gerçekleştirilmesinden mutlu olduğunu ve kurum olarak parçalanmış aile çocukları için çeşitli kamu ve kuruluşlarıyla iletişim kurarak, deneyimli bir sosyal uzman aracılığıyla projenin yaygınlaştırılması adına çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını ifade etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay ise, proje toplantısının Zonguldak’ta TSO’da yapılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Zonguldak’ımızı çok iyi bir şekilde tanıttık. Proje dergisi, broşür ve CD’sini TSO tarafından hazırlayacağız. Katılımcılar memnun kalarak ayrıldı. Haziran 2014’te tekrar projenin kapanışında ilimize gelecekler” dedi.

Katılımcılara ayrıca madenci heykeli hediye edilip sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA