İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Ayrancı'da Toplandı

Karaman genelindeki eğitim kurumları ve okulların faaliyetlerinin değerlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı, Ayrancı ilçesinde yapıldı.


Halk Eğitim Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Sultanoğlu, eğitimin gerçek amacını Karaman'a yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Eğitimde amaçlarının dürüst, karakterli, mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Sultanoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemize hatta dünyaya örnek olacak nitelikte öğrenci yetiştirme çabasıyla hareket ediyoruz. Akademik başarı bir neticedir. Asıl amacı gerçekleştirirsek netice kendiliğinden ortaya çıkacaktır."

Toplantıda Ortaöğretime Geçiş Modeli kapsamında Kasım ayı sonunda yapılacak merkezi sistem sınavlarıyla ilgili planlama ve hazırlık çalışmaları görüşüldü. Sınava yönelik konu ve kazanımların işlenme durumu değerlendirildi.

Toplantı sonrası Sultanoğlu ve beraberindeki heyet, ilçedeki Berendi, Kıraman, Karaağaç Mustafa Usta, Anbar ve Ağızboğaz ilkokullarında inceleme ve ziyaretlerde de bulundu. Okullardaki yöneticilerle görüşen heyet eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA