Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Trenteseau Afyonkarahisar'da

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne (AB) konusunda ülkesinin büyük destek verdiğini kaydederek, “Dileğimiz birlik ve beraberliğin artmasıdır” dedi.

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Trenteseau Afyonkarahisar'da

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret öncesinde valilik şeref defterini imzalayan Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’a, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala eşlik etti. Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı

Vali Balkanlıoğlu’na misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ise “Avrupa Birliği konusunda Türkiye’nin birliğe katılması için Belçika büyük destek vermektedir. Dileğimiz birlik ve beraberliğin artmasıdır. Belçika’daki Türklerin çok iyi yerlerde olması bizlerin de istediği bir durumdur. Bu durumun bizi mutlu etmesinin yanında onların başarısının daha da artmasını diliyoruz“dedi.

Ziyaretin sonunda Büyükelçi Trenteseau, Vali Balkanlıoğlu’na ülkesine özgü hediye takdim ettti. Vali Balkanlıoğlu da Büyükelçi Trenteseau'ya, günün ve ziyaretin anısına mermerden yapılmış satranç takımı hediye etti.
Kaynak: İHA