Pazaryolu Gençliği Ecdadıyla Buluştu

Pazaryolu İlçesinde öğrenim gören 120 öğrenci haftasonu tabyalarda ecdadıyla buluştu.

Pazaryolu Gençliği Ecdadıyla Buluştu

Pazaryolu Kaymakamlığı’nın destekleriyle organize edilen “Tabyalar Gezisi”ne İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi ve eşi Gökçe Terzi'de katıldı.

Tabyalar tarihi ve yaşanan olayların anlatıldığı programa Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Lisesi, 75.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu ve Konakyeri Ortaokulu öğrencileri, okul yöneticileri ve öğretmenleri katıldılar.

Eğitimde; “yerinde görme, yaşayarak öğrenme, gezi ve gözlem metodunun” yadsınamayacak bir gerçek olduğunu söyleyen Kaymakam Ayhan Terzi, “Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 93 Harbi’nin yaşandığı tabyaları yerinde gören Pazaryolu gençleri, tarihini öğrenerek yarınlarına daha büyük umutlarla bakabilecekler” dedi.

Kaymakamı Ayhan Terzi gezinin bir sosyal faaliyet olmaktan öte tarih dersinin bizzat yerinde işlenmesi ve bu sayede öğrencilerin tarihe ve tarih dersine olan ilgilerinin arttırılması amacıyla yapıldığını da sözlerine ekledi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu’nun anlatımıyla gerçekleştirilen ziyarette 93 Harbi’nin önemine değinildi.

“Türk gençliğinin ecdadını tanıyarak daha büyük başarılara imza atacağına inandığını” ifade eden Kürkçüoğlu, Pazaryolu ilçesi öğrencilerine tarihe ve tarihi mekanlara sahip çıkmaları nasihatinde bulundu.

Aziziye ve Mecidiye Tabyaları Gezisi hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Programa katılan öğrenciler tabyaları yakından görmenin ve burada ders işlemenin kendileri için çok faydalı olduğunu söylediler.
Kaynak: İHA