İsviçre'den İthalatta Vadeli Finansman Semineri

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyup Bartık, kentin İsviçre ile dış ticaret açığının kapatılması ve ihracat yönlü çalışma yapılmasını istedi.



GTO'dan yapılan açıklamaya göre, GTO ev sahipliğinde, Yapı Kredi ve Zürcher Kantonalbank desteği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen "İsviçre'den ithal edilecek yatırım mallarına sunulan uzun vadeli finansman imkanları" konulu semineri düzenlendi.

Toplantıda İsviçre'den ithal edilecek yatırım mallarına yönelik finansman seçenekleri görüşüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bartık, İsviçre'nin, Türkiye'nin en fazla dış ticaret açığı verdiği üçüncü ülke olduğunu belirti.

Gaziantep ile İsviçre arasındaki ticaret hacminin bu yılın ilk 9 ayında 580 bin dolar civarında gerçekleştiğini aktaran Bartık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu alışverişin yüzde 99'u ithalata dayanmaktadır. Dolayısıyla İsviçre ile dış ticaret açığının kapatılması ve ihacat yönlü çalışma yapılmasını istiyoruz. Aramızdaki ticari ilişkinin geleceğini her iki tarafın lehine olacak şekilde kurgulamalıyız. Bugün burada İsviçre'den yapacağımız yatırım mallarının ithalatı konusunda finansman desteklerini konuşacağız. Ama yatırım sonrası ürettiğimiz ürünler için İsviçre pazarının kapılarını açabilmenin yollarını da konuşmalıyız. İsviçrelilerin evlerinde Antep halısı, çikolatalarında Antep fıstığı olmalı."

Seminere, DEİK/Türk-İsviçre İş Konseyi Başkan Vekili Doğan Taşkent, İsviçre Ticaret Ofisi Direktörü Mehmet Yıldırımlı, Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Feza Tan, Yapı Kredi Leasing Genel Müdür Yardımcısı Fatih Torun ve Zürcher Kantonalbank Türkiye Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Müdürü Alexander Vayanos katıldı.

Kaynak: AA