Ak Partide Temayül Yoklaması Yapıldı

Adalet ve Kalkınama Partisi (AK Parti), merkez ve ilçelerde aday adayları arasında temayül yoklaması yaptı.

Ak Partide Temayül Yoklaması Yapıldı

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen temayül yoklaması öncesi delegelere nasıl oy kullanılacağı hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Siirt merkez ve ilçe belediye başkan aday adaylarıyla ilgili sürecin tamamlandıktan sonra verilerin genel merkezde toplanacağını söyledi.

Özkul, “Genel merkezimiz bu konuda yapacağı değerlendirmelerin ardından sonuçları açıklayacaktır. Şu anda yaptığımız temayül yoklaması aday belirlemede sadece bir kriteri oluşturmaktadır. Amacımız, aday adaylarıyla ilgili teşkilatımızın genel fikrini anlamaktır” dedi.

Merkezde 200, ilçelerde ise 500 delegenin oy kullanacağını belirten Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Sadık Adıgüzel, “Genel merkez aday belirlemede kamuoyu yoklaması, anket çalışmalarını ve son olarak da temayül yoklaması yaparak liyakatli adayın belirlenmesi için sıkı bir çalışama yürütüyor. Delegeler, liyakatli adayın tespit edilmesi için oy kullanacak. Memleketimiz için hayırlı olsun” diye konuştu

Yapılan açıklamalardan sonra temayül yoklaması gerçekleşti. Yaklaşık 700 delege aday belirlemek için oy kullanmaya başladı.

Gizli yapılan oylama sonucunda sandıklardan çıkan formlar temayül sonuçları açıklanmaksızın kapalı zarflara konulacak ve genel merkeze gönderileceği belirtildi. Düzenlenen programa Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Beyazıt Kaçar komisyon üyesi olarak katıldı.

Kaynak: İHA