Köylüler, Trafiğe Kapatılan Köprünün Yenilenmesini İstiyor

Susurluk ilçesine bağlı 15 köyün sakinleri, ilçe merkezine araç ulaşımının sağlandığı yolda bulunan ve geçen yıl kapatılan Buzağlık Köprüsü'nün yenilenerek trafiğe açılması talebiyle eylem yaptı.


Buzağlık Köyü Muhtarı Orhan Sağlık, köprü girişinde toplanan vatandaşlar adına yaptığı açıklamada, 1968 yılında yaptırılan köprünün geçen yıl ekim ayına kadar kullanıldığını söyledi.

Bu köprünün, 15 köyde yaşayanların ilçe merkezine ulaşımını sağladığı bilgisini veren Sağlık, bunun yerine 13 aydır Karşıyaka Köprüsü'nü kullandıklarını anlattı.

Karşıyaka Köprüsü'nün, ulaşımın mesafesini yaklaşık 5 kilometre uzattığını dile getiren Sağlık, "Buzağlık Köprüsü, yıpranması ve bu yüzden olumsuz bir duruma yol açmaması için trafiğe kapatıldı. Bu köprünün yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi.

Gürece Köyü Muhtarı Adem Ersan ise köprüyle ilgili bir proje hazırlandığını ve 13 aydır yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Köylerden bazılarının, ilçe merkezine 27 kilometre uzaklığında olduğunu kaydeden Ersan, "Devlet büyüklerimizden, bakanlarımızdan, Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Köprümüzü tekrar açsınlar. Eskidiyse bir an önce yenileyip hizmete alsınlar" diye konuştu.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA