Kepsut Şoförler Odası'ndan, 'Korsan Taşımacılık' Uyarısı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, 'korsan taksi' şikayetlerinin artması üzerine harekete geçen Kepsut Şoförler Odası aldığı bir dizi önlem ile üyelerinin mağduriyetini giderirken, vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.

Kepsut Şoförler Odası'ndan,  'Korsan Taşımacılık' Uyarısı
Yasaları hatırlatan Oda başkanı Selamettin Çakır, "Kanunlar herkes için geçerlidir; Biz üyelerimizi mağdur ettirmeyiz" dedi.


Kepsut Şöförler ve Otomobilciler Odası başkanı Selamettin Çakır korsan taksi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Çakır, göreve geldikleri 2010 yılından itibaren minibüsçü ve taksici üyeleri ile yaptıkları toplantılarda dile getirilen korsan taşımacılık sıkıntısı ile ilgili girişimlerde bulunduklarını ancak korsan taşımacılık ile ilgili o donemde bir yasa olmadığını; Ancak 3 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6321 sayılı kanun ile korsan yasasının çıktığını ve bu önemli soruna çözüm getirildiğini söyledi.

Kepsut ilçesinde özel araçları ile yolcu taşımacılığı yapan bir çok kişinin 'korsan taşımacılık' yaptığını belirten başkan Selamettin Çakır vatandaşları uyardı. Çakır, "Bizim üyelerimiz ticari olarak minibüs ve ticari taksi işletmeciliği yapmaktalar. Devlete vergimizi ödemekteyiz, bu iş üzerinden çocuklarımıza ve ailemize ekmek götürmekteyiz. Ancak, bir takım şahısların özel araçları ile korsan taşımacılık yaptıklarını biliyoruz. Çıkan kanun gereği bu korsan taşımacılık yapanlarla ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Son 1 yıl içinde Kepsut'ta özel aracı ile yolcu taşıyan toplam 5 araca cezai işlem uygulandı. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Korsan taşımacılık yaparak ha bizim cebimizden para çalmışsınız ha müşterimizi çalmışsınız; Hiçbir farkı yoktur" dedi.

KORSAN TAŞIYANA DA KORSAN BİNENE DE CEZA
Kepsut Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selamettin Çakır, korsan taşımacılık yaptığı ve kaçak yolcu taşıdığı tespit edilen araçların 1.950 TL para cezasına çarptırıldığı gibi araçlarının da 60 gün trafikten men edileceğini, ayrıca bu araçlarda bulunan yolcuların da 216 TL para cezası ile cezalandırılacaklarının bilinmesi gerektiğini hatırlattı. Selamettin Çakır, "Bunlardan başka; Seyahat halinde başlarına bir kaza gelmesi durumunda hem taşıyan araç sahibinin hem de yolcunun mağdur olacağı, ölüm halinde de ciddi kan paralarının çıktığı bilinmesi gerekmektedir" dedi.

YENİ HİZMET BİNASI MÜJDESİ
Oda başkanı Selamettin Çakır, göreve geldiklerinden bu güne kadar üyelerinin tüm sorunları ile ilgilendiklerini, kanunlar çerçevesinde yaptıkları toplantılar yapıp eğitim çalışmalarında bulunduklarını söyledi.

Üyelerine yeni hizmet binası sözü veren Çakır, çalışmaların yılbaşından itibaren başlayacağını bildirdi. Selamettin Çakır, "Yeni hizmet binası projesi üzerinde 1 yıldan beri yönetim kurulunda görevli arkadaşlarımız ile beraber çalışıyoruz. Bu projemizin yeri ve maddi kaynakları hazır. Yılbaşından itibaren hizmet binası projesine başlayacağız. Kepsut Şoförler Odası da üyelerine artık kendi hizmet binasında hizmet vermeye başlayacak. Bunu buradan tüm üyelerimize ve halkımıza duyuruyorum" dedi

Çakır, minibüs ve otobüsçü üyelerinin D4 yetki belgelerini, kamyoncu ve nakliyeci üyelerinin de K belgelerini almalarında tüm evrakların Oda tarafından hazırlandığını ve toplu halde Bursa Ulaştırma Genel Müdürlüğünden almalarını sağladıklarını bildirdi. Yönetime geldiklerinden itibaren üyelerinin refahı ve huzuru vatandaşların da rahat ve konforlu seyahati için çaba sarfettiklerini ve bütün hızıyla çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Şoförler Odası Başkanı Selamettin Çakır, "Köylerimizden Kepsut ilçe merkezine taşımacılık yapan tüm esnafımızın sıra problemi olan köylerimizde yolcu sıralarını yaptık. Ücret tarifelerini de vererek rahat ve herkesin birbirine saygılı bir şekilde çalışmasını sağladık. Şoför esnafımızla ilgili çıkan kanun ve genelgelerden haberdar olmalarını sağlamak amacı ile Odamız tarafından mesaj bilgilendirme sistemini kurarak anında haberdar olmalarını sağladık. Odamız kurulduğundan bugüne kadar her dönem söz verilen ancak sadece sözlerde kalan kurtarıcıyı da göreve geldikten 5 ay sonra Odamıza kazandırarak üyelerimizin ve Kepsut halkının hizmetine sunduk" diye konuştu.

ÖZEL SEVGİ HASTANESİ'NDEN ŞOFÖR ESNAFINA ÖZEL İNDİRİM
Kepsut Şoförler Odası Başkanı Selamettin Çakır, Balıkesir'de Özel Sevgi Hastanesi ile protokol imzaladıklarını, bu protokole göre Kepsut'taki Oda üyelerinin Özel Sevgi Hastanesinden alacakları tüm sağlık hizmetlerinden yüzde 20 indirimli yararlanacaklarını açıkladı.

Sağlığın çok önemli bir hizmetolduğunu belirten Çakır, Özel Sevgi Hastanesi yönetimine bu anlamlı jestlerinden dolayı da teşekkür etti

Selamettin Çakır, her işi başarmanın önce inanmak sonra çalışıp mücadele etmek olduğunu, bunu göreve geldiklerinden itibaren yaptıkları icraatlarıyla da kanıtladıklarını belirtti.

bugüne kadar yaptıkları çalışmalara destek olanlra da teşekkür eden Selamettin Çakır, "Bizlere görev süremizce desteklerini esirgemeyen başta oda üyelerimize, Federasyon başkanımız Sayın Fevzi Apaydın'a, Kepsut Belediye Başkanımız Sayın İsmail Cankul'a, Balıkesir Birlik başkanımız Sayın Mesut Aşanel'e ve Balıkesir Şoförler Odası başkanı Sayın Fehmi Erdem'e teşekkür ediyorum. Son olarak; Üyelerimizin yolculuklarının keyifli, kazançlarının bol ve bereketli, hayatlarında yeşil ışığın hiç sönmemesini diliyorum" dedi

Kaynak: İHA