'Yass-ı Matem'e Başkan Sındır Da Katıldı

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Aleviler için kutsal sayılan Muharrem Ayı dolayısıyla matem orucu tutan vatandaşlarla buluştu, sofralarına ortak oldu
Alevilerin Muharrem ayında on iki gün boyunca Kerbela şehitlerini andıkları, oruç tutup dua ettikleri Yass-ı Matem sofrasına Bornova Belediye Başkan'ı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Makedonya'nın İzmir Ticaret Ateşesi Alev Süleyman da katıldı.

'Yass-ı Matem'e Başkan Sındır Da Katıldı

Hz. Muhammed'in Torunu İmam Hz. Hüseyin ve beraberindeki kişilerin Kerbela'da katledilmesinin yasının tutulduğu Muharrem Ayı nedeniyle bir araya gelen vatandaşlar Muharrem Orucu'na özel olarak hazırlanan yemekler ile oruçlarını açtı. Yemeğin ardından Dede İsmail tarafından dualar okutuldu. Bu anlamlı buluşmada aynı sofrayı paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bu yası biliyorum ve paylaşıyorum. Pek çok acılar çekildi, bunlara sahip çıkmak geleceğe aktarmak çok önemli. Bu anlamlı buluşmaya beni de davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim, gurur duyuyorum" diye konuştu.

Öte yandan matem ayı bitiminde Bornova Belediyesi tarafından Aşure Günü düzenlenecek. 21 Kasım Perşembe günü Naldöken Kültür Merkezin'de gerçekleştirilecek etkinlikte saat 17.00’de yemek dağıtılacak, 18.00'de geleneksel aşure ikramı olacak ve 19.00'da da Cem töreni gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA