Sasder 2.ulusal Kongresi

Sağlık Ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) 2.Ulusal Kongresi, SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği Başkanı Dr. Baki İtez ile 200 sağlık sektörü yöneticisinin katılımı ile Belek Gloria Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan SASDER Başkanı Dr. Baki İtez, derneğin dünyada başka bir örneği olmadığını ifade etti.


Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) 2. Ulusal Kongresi açılışında SASDER Başkanı Dr. Baki İtez derneğin geçmişi ile ilgili bilgiler verdi. 2011 yılında kurdukları derneğin çalışmaları hakkında bilgilerde veren Dr. İtez, "2011 yılında Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği’ni kurduk. Sektörde bir ilki başardık. Hizmet veren bu kurumların yöneticilerinin bir arada bulunduğu dernek, dünyada bir ilk özelliği taşıyor. Ulusal sağlık ve sosyal güvenlik politikalarının oluşumunda, uygulanmasında etkin paydaşlardan biri olmak adına 2012 yılında ilk ulusal kongremizi gerçekleştirdik. 2013 yılında da sektörümüzü ilgilendiren gelişmeleri takip ederek üyelerimizle paylaştık. Yaklaşık 200 yöneticinin katıldığı 'SGK Mevzuatı' panelini de gerçekleştirdik. Sağlık sektörünün bu derneğe ihtiyacı var" dedi.

Dr. İtez’in ardından konuşan SGK İl Müdürü Selim Erol, kurulan derneğin faaliyetlerinin iyi yönde ilerlediğini ifade etti.

Erol, işin mutfağında yöneticilerin olmasının sektörün gelişmesi için iyi olacağını dile getirdi.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI
Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Fırat ise Türkiye de özel sağlık sigortasının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Nüfusun yüzde 3’lük kısmının özel sağlık sigortası olduğuna dikkat çeken Fırat, "Türkiye de özel sağlık sigortaları 20 yıldır faaliyet gösteriyor. Fakat nüfusun yüzde 3’lük kısmının sağlık sigortası var. Önümüzde ki süreçte özellikle tamamlayıcı sağlık bilinciyle birlikte sektörde bir açılım bekleniyor. Bu büyük bir fırsat olacaktır. Sigorta şirketleri hastaneler ile anlaşmalar yapıyor. 2014 yılı itibariyle Türkiye de yüzde 3 olan özel sağlık sigortalı oranının yüzde 10’lara yaklaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA