Dönmez Açıklaması

Aile Uzmanı Zehra Sönmez, yapılan bir araştırmada eşlerin yüzde 96’sının iletişim sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Dönmez Açıklaması

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ‘Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen’ projesi kapsamında ‘Eşler Arası İletişim’ konulu bir konferans düzenlendi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen konferansa; Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, Kadın Meclisi üyeleri, sunumlarını yapmak üzere Malatya Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi’nde görevli Aile Uzmanı Zehra Sönmez katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, kadın meclisi olarak aile merkezli çalışmalar yürütmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Toplumun temelini ailenin, ailenin temelini de eşlerin oluşturduğunu söyleyen Dirikolu, “Eşler arası iletişim ne kadar sağlıklı ve seviyeli olursa oluşacak mutluluk tablosu topluma da yansıyacaktır” dedi.

Aile Uzmanı Zehra Sönmez, duygu ve düşüncelerin her türlü yolla karşı tarafa aktarabilmenin iletişimin temelini oluşturduğunu söyleyerek, ebeveynler ve eşler arasında iletişimin önemine dikkat çekti. Olumlu iletişim kurabilmek adına karşılıklı sevgi ve saygının, birbirine zaman ayırmanın önemli olduğunu vurguladı. Sönmez, “Sağlıklı iletişim neticesinde sağlıklı ilişkiler ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda boşanmaların arttığına dikkate çeken Sönmez, bunların temel sebepleri arasında eşler arasındaki iletişim yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

300 evli kadın üzerinde yapılan bir araştırmada eşlerin yüzde 96’sının iletişim sıkıntısı yaşadığını söyleyen Sönmez, eşlerin birbirleriyle eleştirel bir dille konuşmamaları gerektiğini ve eşlerin birbirlerine zaman ayırmaları gerektiğini kaydetti.

Programın sonunda kadın meclisi üyeleri Sönmez’e konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltirken, kendi aile yaşantılarından da örnekler verdi.
Kaynak: İHA