Kadınlar Şahinbey’de Ebru Yaparak Stres Atıyor

Kağıt süsleme sanatlarının en önemlilerinden biri olan ebruyu öğrenmek isteyen Şahinbeyli kadınlar, Şahinbey Belediyesi Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’nde açılan kursa yoğun ilgi gösteriyor.

Kadınlar Şahinbey’de Ebru Yaparak Stres Atıyor
Kadınlar burada hem yeni bir sanatla hem de yeni bir çevreyle tanışıyorlar.

Renklerin suyla dansının yarattığı ahenk olarak tanımlanan ebru sanatıyla tanışan Emine Maslak, Hanımlar Yüzme havuzu Spor ve Eğitim Merkezinde el sanatları kursuna katılıyorum. Bununla beraber ebru kursuna katılıyorum ve ruhumu dinlendiriyorum. Su ve renklerin uyumu beni o kadar rahatlatıyor ki buraya gelince kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

Kursa katılmaktan çok büyük bir keyif aldığını dile getiren Yasemin Açıkbaş ise, “Ben öğretmenim. Ebru sanatını başta boş vakitleri değerlendirme amaçlı geldim. Fakat sonradan beni çok dinlendirdiğini fark ettim. Ayrıca Tesis sadece bayanlara ait olduğu için daha rahat girip çıkabiliyoruz. Burada güzel de bir arkadaş ortamımız var. Diğer faaliyetleri de izlemek hoşumuza gidiyor, hoş vakit geçiriyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bize sunduğu bu imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ebru kursuna çok talep olduğunu belirten Ebru Kursu Hocası Serap Şahin, “Burada kursiyerlerimize öncelikle ebru sanatı hakkında bilgiler ve kullanılan malzemeler hakkında bilgiler veriyoruz. Kurslarımız 3 aylık olarak veriyoruz. Burada klasik ebru öğretiyoruz. Burada hem bir sanat öğreniyorlar hem de yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Tesisin sadece kadınlara ait olması kendileri için çok büyük bir avantaj oluyor. Biz ebru öğrenmek isteyen tüm bayanları buraya davet ediyoruz. Bizlere bu imkanı sunan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA