Aydın Belediyesi'nin Maddi Kaynakları

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çeçioğlu, "2009 yılından bu yana gerçekleştirilen kalkınma çalışmaları sonrasında belediyemizin mali yapısı görülmedik bir biçimde gelişim kaydetmiştir" dedi.


Başkan Çerçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın Belediyesi'nin kasasında 57 milyon lira, 346 milyon lira öz kaynağı, 360 milyon lira belediye mülkü, 5 yıllık dönemde varlıklarındaki yüzde 50 artış ve sağladığı yıllık yüzde 10'un üzerinde büyüme ile hedefe emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Fevzi Köse'nin 5 yıllık dönemde elde edilen bu başarının kaynağını mülk satışlarına bağladığına işaret eden Çerçioğlu, şunları kaydetti:

" 2009 yılında 275 milyon lira olan Aydın Belediyesi'nin varlıkları, 2013 yılında yüzde 30 artışla 358 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Bu durumdan Sayın Köse'nin mülk satışı yapıldığı sonucunu nasıl çıkardığı anlaşılamamakla birlikte, belediye yönetiminden ne anladığı anlaşılmaktadır. Aydın Belediyesinin borç yapısı incelendiğinde de Sayın Köse'nin mali tablolarımızdan yaratıcı sonuçlar çıkardığı görülmektedir.

Aydın Belediye Başkanlığının 2009 yılında 8 milyon lira banka kredisi borcu varken 2009-2013 döneminde yaptığımız ödemelerle bu borç 1 milyon liraya kadar düşürülmüştür. Buna karşılık Aydın Belediyesinin 2009 yılında borçlarını karşılayacak nakdi dahi yokken, bugün kasasında 57 milyon lira parası vardır. Yükümlülükler ile rezervleri karşılaştırıldığında Aydın Belediyesi değil bölge veya diğer iller, Türkiye'nin dahi üzerinde mali kaldıraca sahiptir."

Türkiye'nin büyüme hedefinin yüzde 2 olduğu 2013 yılında Aydın Belediye Başkanlığının yüzde 12'lik bir büyüme oranına ulaştığını belirten Çerçioğlu, "Mali konulardan biraz anlayan herkes bilir ki 'büyüme' kavramı ile ifade edilen gelirlerdeki artış değil, toplam varlıklardaki artıştır. Kimse seçim öncesi bu konularla kendini meşgul etmesin. Aydın'da seçim sonucu bellidir. Bir projelerimiz hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA