Asü'de 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' Toplantısı

Aksaray Üniversitesi'nde daha önceden imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü"nün ikinci toplantısı gerçekleştirildi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin, Eğitim Fakültesindeki toplantıda yaptığı konuşmada, üniversite olarak engelli öğrencilere yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu amaçla bir yönergenin hazırlandığını belirten Şahin, mevcut binaların fiziki yapılarını engelli ulaşımına uygun hale getirmek için projeler ürettiklerini ve engellilere dönük sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise Aksaray'daki kamu ve özel eğitim birimleriyle ortak çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

SODES kapsamında birçok projeye destek verdiklerini anlatan Yılmaz, bahar döneminde yapılacak "Geleneksel Bilim, Sanat ve Kültür Şenliği" için yazışmaların başladığını belirtti.

Yılmaz, üniversite bünyesinde Aile Araştırma Merkezi ve Çocuk Araştırma Merkezi'nin de eğitime destek verebileceğine işaret ederek, öğrenciler için "Değerler Eğitimi" projesinin hazırlandığını dile getirdi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atik Yıldız, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ural Manço, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuncay Tunç, İl Milli Eğitim Ar-Ge Müdürü İbrahim Pişkin, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Vekili Havva Tosun, Milli Eğitim Denetleme Kurulu Vekili Metin Yaşkileli, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yıldırım ve İlköğretim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Erciyes katıldı.

Kaynak: AA