Aksaray'da Eğitimde İşbirliği Protokolü Toplantısı

Aksaray’da eğitimin başarısını, niteliğini ve işbirliğini artırmak amacıyla imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" Yönetim Kurulu Toplantısının ikincisi Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşti.

Aksaray'da Eğitimde İşbirliği Protokolü Toplantısı

ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin’in yönettiği toplantıya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Oğuz Keleş, Milli Eğitim Müdür Vekili Atik Yıldız, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ural Manço, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuncay Tunç, Milli Eğitim Ar-Ge Müdürü İbrahim Pişkin, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Vekili Havva Tosun, Milli Eğitim Denetleme Kurulu Vekili Metin Yaşkileli, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yıldırım ve İlköğretim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Erciyes katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversite olarak engelli öğrencilere dönük yapılan çalışmaların devam ettiğini, bu amaçla bir yönergenin hazırlandığını, mevcut binaların fiziki yapılarını engelli ulaşımına uygun hale getirmek için projeler ürettiklerini ve engellilere dönük sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise, Aksaray’daki kamu ve sivil eğitim birimleriyle ortak çalışmaların devam ettiğini, SODES kapsamında pek çok projeye destek verdiklerini, bahar döneminde üniversite ve milli eğitim öğrencilerinin birlikte sunacağı "Geleneksel Bilim, Sanat ve Kültür Şenliği" için yazışmaların başladığını belirtti.

Üniversite bünyesinde Aile Araştırma Merkezi ve Çocuk Araştırma Merkezi’nin de eğitime destek verebileceğini belirten Yılmaz, önümüzdeki dönemler için Milli Eğitim bünyesindeki öğrencilere dönük "Değerler Eğitimi" projesinin hazırlandığını söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Oğuz Keleş, okullarda öğrencilere sağlık, hijyen, obezite, sigaranın zararları hususunda eğitimler verildiğini, üniversite bünyesinde ilk yardım eğitiminin verildiğini ve program yapılması durumunda ilk yardım eğitiminin Milli Eğitim okullarında da verilebileceğini aktardı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Atik Yıldız da, Aksaray’da başarı düzeyinin artırılması hususunda farklı alanlarda işbirliğine gidilebileceğini dile getirdi

Milli Eğitim Ar-Ge Müdürü İbrahim Pişkin, öğretmenlere ders sunum teknikleri hususunda Eğitim Bilimleri Bölümü’nün teknik destek vermesini, zümre toplantılarına farklı alandaki öğretim üyelerinin rehberlik etmelerinin faydalı olacağını dile getirdi ve okullardaki imkanlar açısından dezavantajlı öğrencilere Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kurs vermesini, koçluk yapmasını talep etti

Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yıldırım, bir yıldır Milli Eğitim’de uygulanan "Öğretimin Kalitesini Artırma Projesi"nin güzel gittiğini, bu anlamda şimdilik pilot uygulama halinde olan öğretim tekniklerinin yaygınlaştırmayı öngördüklerini belirtti.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ural Manço da, sosyal ve demografik yapıyı ilgilendiren konularda, kamuya ve sivil toplum kuruluşlarına gerekli akademik desteğe hazır olduklarını belirtti.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Vekili Havva Tosun, üstün zekalı ve dezavantajlı öğrencilere dönük Aksaray Üniversitesi’ndeki Çocuk Araştırma Merkezi (Çocuk Üniversitesi) ile ortak çalışmalar yapılabileceğini vurguladı

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuncay Tunç, Aksaray’da öğrencilerin bilimsel çalışmalara özendirilmesi için TÜBİTAK destekli bir Bilim Merkezi kurulması gerektiğini söyledi.

İlköğretim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Erciyes ise, Eğitim Fakültelerinin müfredatında olan "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" çerçevesinde Milli Eğitimle ilgili orijinal uygulamalar yapılabileceğini söyledi.

Bu anlamda, kitap bağışı kampanyası ve kütüphane oluşturulması, okullara araç gereç desteği, öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı kampanyası ve çeşitli kursların yapıldığı dile getirildi.

Toplantı sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilgili birim temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA