Akdağmadeni'nde Öğrenciler Tarihi Yerleri Gezdi

Akdağmadeni Kaymakamlığı tarafından düzenlenen gezi ile, köy ve belde okullarında eğitim gören 130 öğrenci ilçenin tarihi ve turistik yerleri gezdi.


Akdağmadeni Dayılı köyü Orta Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Muhammet Uzun, yağtığı açıklamada, düzenlenen geziye Akdağmadeni'nde bulunun 9 köy okulundan 130 öğrencinin katıldığını söyledi.

Köy okullarında eğitim gören 8. sınıf öğrencilerine Akdağmadeni'ndeki tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak amacıyla kaymakamlık tarafından gezi düzenlediğini belirten Uzun, "Köylerde okullarda öğrenim gören öğrencilerimiz lise öğrenimini sürdürmek için Akdağmadeni'ne gelecek. Bizde öğrencilerimiz Akdağmadeni ilçemize gelmeden ilçe hakkında bilgi sahibi olsunlar istedik. Akdağmadenili olupta ayağının dibinde ki tarihi yerlerden habersiz olan arkadaşlarımız vardı. Bu yüzden kendilerine faydalı olduğunu düşündüğümüz tarihi ve turistik yerlere yönelik geziler düzenledik" diye konuştu.

Öğrenciler ve öğretmenler, düzenlenen gezi sonrası Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Suphi Daştan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Gülek Özer'le kaymakamlık önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: AA