Tunus’ta Üretim Sektörlerine Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Tunus’ta sürdürdüğü projelerle üretim sektörlerini desteklemeye devam ediyor.

Tunus’ta Üretim Sektörlerine Destek Devam Ediyor

Tunus’ta sosyal projeler gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarından Amal Derneği ile işbirliği içinde işsiz kadınlara meslek edindirmeyi ve istihdam yaratmayı hedefleyen bir tekstil atölyesi kurulması için çalışmalar başladı.

Proje, Tunus’un az gelişmiş bölgelerinde işsiz kadınlara meslek edindirmeyi ve sürekli iş imkanı sağlamayı hedefliyor.
Tunus’ta Yasemin Devrimi sonrasında ortaya çıkan temel beklentiler arasında, üretim sektörlerinde ihtiyaç duyulan öncelikli alanlarda meslek edindirme programlarının uygulanmasına ve özellikle kadınlara yönelik istihdamın artırılmasına yönelik projeler bulunuyor. Bu beklentilere karşılık vermek ve üretim sektörlerini desteklemek amacıyla TİKA yetkilileri, Amal Derneği Başkanı ve sektör uzmanlarından oluşan proje heyeti, tekstil atölyesi ve sürekli eğitim merkezi için ihtiyaç duyulacak teknik malzemelere ve uygulanacak meslek edindirme kurslarına ilişkin projelendirme çalışmalarını tamamladı.

Tunus’ta faaliyet gösteren, kadınlara yönelik projeler uygulayan sivil toplum kuruluşlarından Amal Derneği tarafından sürekli eğitim merkezi olarak kullanılacak olan ‘Tekstil Atölyesi’ projesiyle, herhangi bir geliri olmayan 50 kadına sürekli istihdam imkanı sağlanmış olacak.

Tunus’ta az gelişmiş bölgelerde işsizliğin azaltılmasına ve tekstil alanında küçük ölçekli üretim sektörlerinin desteklenmesine önemli katkı sağlayacak olan tekstil atölyesinin kurulumu için gerekli tüm donanım TİKA tarafından temin edilecek. Kadınlara yönelik proje ve programlar uygulayan sivil toplum kuruluşlarının beklentileri doğrultusunda Tekstil atölyesinin sürekli eğitim merkezi olarak kullanılması ve meslek edindirme kurslarının donanımlı atölyelerde uygulanması mümkün olacak.

2012 yılında idari ve sivil alt yapıların desteklenmesiyle başlayan TİKA projeleri, sosyal ve eğitsel alt yapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik malzeme-donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programlarıyla çeşitlenerek devam ediyor

Kaynak: İHA